05. 05. 2024 Lesana/Lesia 25°C Prehánky, búrky

Jazda v Slovinsku – komplexný sprievodca pre váš roadtrip

Autor: MS, PR správa
bled g6716abc41 1280

Zdroj: pixabay.com

S úchvatnou a rozmanitou prírodnou krajinou, hladkými a efektívnymi cestami a kultúrnymi a kozmopolitnými mestami je Slovinsko ideálnou destináciou na výlet.

Šoférovanie v Slovinsku je jedným z najlepších spôsobov, ako preskúmať malú, no dobrodružstvom nabitú krajinu. Z krásnej a pôvabnej Ľubľany, stredovekých hradov a viníc Brda a úchvatného výhľadu na jazero Bled je toho veľa, čo môžete vidieť a preskúmať. Najlepšia časť? Slovinsko je také kompaktné, že sa z jedného konca krajiny dostanete za pár hodín. 

Ak sa chystáte do Slovinska vieme vám uľahčiť cestovanie. Najlepšie si viete túto krajinu vychutnať na aute, takže sa nevyhnete diaľniciam. Tak ako skoro v každej krajine, ani v Slovinsku sa nevyhnete plateniu diaľničných poplatkov. Elektronická diaľničná známka je nie len ekologickejšia, ale ušetrí vás nepríjemného špinavého čelného skla pri jej odstraňovaní. Ak neviete ako zakúpiť diaľničnú známku a nechcete sa tým otravovať počas cesty, máme pre vás super tip. Na https://vignetteslovenia.si/sk/ si dokážete zaplatiť online diaľničnú známku presne podľa svojho výberu. Je to rýchle, jednoduché a bezstarostné. Po zakúpení diaľničnej známky vám už nebude nič brániť vo vychutnávaní si svojho výletu. 

Ak plánujete dovolenku v Slovinsku, urobte si výlet! Tu je všetko, čo potrebujete vedieť.

S úchvatnou a rozmanitou prírodnou krajinou, hladkými a efektívnymi cestami a kultúrnymi a kozmopolitnými mestami je Slovinsko ideálnou destináciou na výlet. Šoférovanie v Slovinsku je jedným z najlepších spôsobov, ako preskúmať malú, no dobrodružstvom nabitú krajinu. Tu je váš základný sprievodca na cestnú dovolenku v Slovinsku.

Požiadavky na vek – Musíte mať aspoň 18 rokov, aby ste mohli šoférovať a požičať si auto od väčšiny autopožičovní v Slovinsku. Vodiči mladší ako 25 rokov budú musieť zaplatiť poplatok za „mladého vodiča“ a môžu byť obmedzený len na určité modely áut.

Požiadavky na vodičský preukaz – Ak chcete jazdiť v Slovinsku, musíte mať buď vodičský preukaz vydaný v rámci Európskej únie, alebo medzinárodný vodičský preukaz (IDP). Upozorňujeme, že IDP je platné iba pri použití s ​​miestnou licenciou, preto si nezabudnite priniesť obe.

Ostatné doklady – Pri preberaní auta majte pri sebe pas a kreditnú kartu na svoje meno. Požičovňa áut môže povoliť zálohu na vašu kreditnú kartu na pokrytie prípadných škôd. Pri šoférovaní majte vždy pri sebe doklad o poistení, doklad o vlastníctve alebo prenájme a platný občiansky preukaz (pas).

Ako si môžem požičať auto v Slovinsku?

Rezervujte si auto online – Vďaka hladkým cestám a rozmanitej prírodnej krajine je Slovinsko obľúbenou destináciou na výlet. Rezervujte si auto na prenájom online vopred, aby ste získali najlepšie modely za najlepšie ceny. Berte na vedomie, že v Európe jazdia najmä autá s manuálnou prevodovkou, takže ak požadujete auto s automatickou prevodovkou, rezervujte si auto aspoň mesiac vopred.

Získajte komplexné poistenie prenájmu auta – zrieknutie sa škôd v prípade kolízie a ochrana proti krádeži sú zvyčajne zahrnuté v požičovniach áut v Slovinsku, ale najlepšie je využiť poistenie prenájmu osobného auta, ktoré pokryje prekročenie. To znamená, že vám budú vrátené akékoľvek nadmerné poplatky, ktoré si požičovňa môže účtovať za škody.

Doplnky – K rezervácii si môžete podľa potreby pridať poistenie, GPS jednotku, detské autosedačky a zimné pneumatiky.

Jednosmerné prenájmy – Mnoho autopožičovní v Slovinsku umožňuje domáce jednosmerné prenájmy za príplatok. To znamená, že si svoje auto môžete vyzdvihnúť v jednom meste a odovzdať ho v inom.

RentalCars je dôveryhodná online rezervačná platforma na prenájom áut a spolupracuje s poprednými a najuznávanejšími požičovňami áut v Slovinsku. Ich jednoduchá online rezervačná platforma vám tiež umožňuje ľahko porovnávať ceny, modely áut a inklúzie a navyše vám poskytnú okamžité potvrdenie, bezplatné zrušenie a veľké ponuky a zľavy.

Ako sa môžem pohybovať po Slovinsku počas jazdy?

Navigačné aplikácie ako Waze, Google Maps (vyžaduje sa internetové pripojenie) a maps.me (mali by ste si vopred stiahnuť offline mapu) sú užitočné pri jazde v Slovinsku. Niektoré autá z požičovní budú mať aj zabudovaný GPS navigátor, prípadne si ho môžete prenajať ako doplnok.

Pri navigácii pomocou Waze pridajte „Vignette SLO – Vinjeta“ k svojim mýtnym a HOV Passom (Nastavenia – Navigácia), aby vám aplikácia mohla poskytnúť tie najlepšie trasy.

 

Napíšte komentár