15. 05. 2024 Žofia 24°C Skoro jasno

Inšpiratívne profily na Instagrame, ktoré vás nakopnú

Autor: Claudinka
pexels lisa fotios 1092671

Zdroj: pexels.com

Pohltilo vás teraz počas pandémie viac sledovanie sociálnych sietí a doteraz nepoznaná online komunita? Predstavujeme vám profily tentokrát zo sociálnej siete Instagram, ktoré sa z nášho pohľadu oplatí sledovať.


Ježko Oliver

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Sociálne siete a profily nie sú už dlho výsadou len fotiek ľudí, ale aj jedál, miest a v neposlednom rade nesmieme zabudnúť aj na domácich miláčikov. A my sledujeme tohto ježka zo Slovenska! Nie je rozkošný? Nevšedný člen rodiny, ktorý robí autorom profilu „mame“ Martine a „otcovi“ Andrejovi spoločnosť na výletoch a vyplazuje jazýček.

Zo zahraničných údava trend „najslávnejšie zviera Instagramu“, ktoré má už 3 Guinnessove svetové rekordy a tým je pes Jiff (@jiffpom).


Nie je túra bez Štura

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

„Po troch rokoch v zahraničí som dal výpoveď v práci a vrátil som sa späť na Slovensko. Založil som si cestovateľský blog a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine. Snažím sa ukázať, že aj Slovensko má čo ponúknuť a výlet či dovolenka nemusia byť vždy len o pláži a mori.“ Toto je pre nás veľmi zaujímavý a skromný týpek, tento Radoslav Hoppej! Cieli svoju pozornosť iba na Slovensko a hurá, veď dnes je každý tretí IG príbeh je o Dubaji :D O niektorých kútoch Slovenska ste možno ani netušili, že ich tu máme. A vie krásne fotiť!

Tématike cestovaniu s deťmi sa zase venuje profil @thesikls alebo pre komplexné dovolenkové tipy @tourdesvet.


Jana Džejny Šlinská

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Radi pozeráme na príspevky najznámejšej slovenskej knihomoľky Jany Šlinskej. Pracuje v kníhkupectve a od roku 2014 si vedie každú knihu, ktorú začne čítať a k najlepším si dáva hviezdičky. Číta prevažne svetovú beletriu. Doma má v knižnici okolo 3000 kníh. Dokonca si dala osobnú výzvu „rok si na seba NIČ nekúpim“, ktorú zvládla! Klobúk dole a my ostatní by sme si mohli zobrať príklad. A nesmieme zabudnúť pochváliť aj jej statusy a tipy na knihy.

Pre inšpirácie na detské knihy určite sledujte profily @pismenkovy_svet a @ninnulina.cita.


Second šanca

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Za týmto projektom stojí blogerka z Košíc, Petra Nagyová. Petra sa zaujíma o udržateľnú módu a ekológiu. Jej obchodík poskytuje okrem nosených kúskov aj priestor pre značky lokálnych dizajnérov.  Páči sa nám, že robí veci z vlastného presvedčenia, nie preto, že je to teraz in. Je veľmi autentická, čo je ľuďom blízke. Nosieva na sebe krásne a najmä lacné módne kúsky. Nediktuje, čo sa má, čo nemá. Second šanca je tu pre všetky ženy. Málokto si uvedomuje, že nakupujeme 4x viac ako pred 20 rokmi!


Viktor Vincze

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Viktor sa okrem manželskému životu s Adelou Banášovou či moderovaniu v televízii venuje aj téme ekológie a snaží sa v tomto smere robiť vtipnou formou osvetu. Pravidelne promuje cestovanie dopravnými prostriedkami či vlakom. Ako jeden z mála  "celebrít" využíva sociálne siete nie na zviditeľnenie seba ako takého, ale na dobrú vec a my mu tlieskame.

Ak vás téma ekológie zaujíma, sledujte aj profil @nataliapazicka či @mxsabo.


Do poslednej omrvinky

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Svoj blog založila Lusinda (Lucia Grigová.) Kreatívne varenie zo všetkého, čo v kuchyni zvýši/prevýši alebo čomu sa nezadržateľne blíži dátum spotreby. Ukazuje rovno v praxi, ako na to, aby sme jedlom neplytvali a využili bežné zvyšky pri varení. Hospodáriť s potravinami tak, aby sme nič nevyhadzovali, vyžaduje podľa jej slov skúsenosti, dobré návyky a disciplínu. S potravinami sa naučila hospodáriť tak, že obsah chladničky má pod kontrolou a jej obsah putuje na taniere a nie do koša. A to ževraj dokážeme každý :) vydala o tom aj kuchársku knihu.

Ak vás baví tématika jedál a stravovania, odporúčame sledovať aj profil @Fitshaker alebo @chudnemjedlom.


Polícia SR

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Že ešte nesledujete účet našej Polície? Prekvapí vás nový štýl komunikácie netypický pre verejné útvary a príbehy z prostredia a práce policajtov. Najviac sa ale vždy tešíme z fotiek pekných policajtov a pekných policajtiek, ktoré raz za čas uverejnia - hneď má človek krajší deň. Pobaviť nás zase zvyknú vtipy, kde si policajti uťahujú aj sami zo seba a svojej profesie. Avšak je tu miesto aj pre vyzdvihnutie hrdinských činov. Veľa ľudí daný profil pohoršuje, čo vyjadrujú v reakciách v komentároch, avšak autor sa s tým vždy vysporiada po vlastnom – s humorom.


Minidiamond

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Sympatickú Silviu Škultéty sme registrovali už dávnejšie, ale viac sledovať sme ju začali až nedávno, keď začala dávať tipy ohľadom upratovania a organizácie domácnosti. Má rozkošnú dcérku Natálku a pracuje ako obchodná manažérka v  reklamnej agentúre. Z jej videí a príspevok už nejedna domácnosť preorganizovala jej usporiadanie a uskladnenie. Svoje príspevky robí veľmi milou, nenásilnou formou a preto ju máme radi. Je ľudská a to sa nám páči.


femaleboss.sk

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 Ako majú dve autorky v popise napísané, profil je o motivácii a vzdelávaní, a pre všetky ambiciózne ženy. Ale určite nielen pre nich.  Každá sa nájdeme určite nielen v jednom, ale hneď v niekoľkých výrokoch. Niektoré ukazujú realitu, iné sú nadnesené. Každý človek si v tom ale nájde to svoje, čo charakterizuje jeho vlastnosti, vzťah, život, názory..

Ak máte radi motivačné obrázky, odporúčame tiež sledovať profil @zona_uspechu.


Denník mamy 8 detí

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Za denníkom mamy 8 detí stojí Nika Macinská - zaujímavá a hlavne veľmi inšpiratívna žena. Vychováva 8 detí a opisuje, ako sa im spolunažíva a ako sa dá život s toľkými deťmi zvládnuť. Jej príspevky nás vždy donútia zamyslieť sa a pôsobia na nás veľmi povzbudivo a to aj vtedy, ak píše o vážnych či smutných veciach. Okrem toho sa venuje aj ženám, vydala niekoľko kníh a organizuje workshopy zamerané na vzťahy, deti, výchovu a emócie. Možno poznáte aj jej módnu značku IMANI.


Fero Joke

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 Už hádam každý pozná videá tohto zábavného chalana, no len málokto vie, že sa volá František Košarišťan a pochádza z Oravy, z Dolného Kubína. Možno ho poznáte aj vďaka jeho psovi Ťapke či jeho paródiám. Rád sa vo svojich videách oblieka do ženských šiat a paroduje aj známe osobnosti (napr. Noru Mojsejovú), ale reaguje tiež aj na aktuálnu situáciu, častokrát aj v politickom prostredí. Venuje sa okrem iného aj ľuďom s Downovým syndrómom a pracuje ako ich osobný asistent. Je homosexuál a je veriaci. Videjká točí od roku 2016, začínal s nimi so svojou spolužiačkou a kamarátkou Evelyn. 

Ak vás bavia zábavné videjká, odporúčame aj profil @matejzrebny.


Fashionspy

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Štýlová mamina Mirka Dobiš, ktorá zaujme svojím kapsulovým šatníkom, inšpiráciami ohľadom módy, usporiadania si šatníka a kombináciami outfitov. Obmieňa minimalisticky dookola tie isté ks oblečenia a doplnkov. A popritom je veľmi šmrncovná a zakaždým vyzerá ako vystrihnutá z módneho katalógu, ako toto stíha popri dvoch deťoch? Super sú jej postupy, ako sa dá jedna vec nosiť na viacero spôsobov a perfektné sú storyčká, kde porovnáva rovnako vyzerajúce výrobky "lacné vs drahé" či kvízy. Jej mottom je "kvalita nad kvantitu".


Instagramový svet je svet plný zábavy a oddychu, ale snažte sa udržať si zdravú mieru. Sledujte profily, ktorých témy vás zaujímajú a určite sa v niečom inšpirujete aj doma.

Napíšte komentár