08. 05. 2024 Ingrida 18°C Prehánky

Workshop Projekt Dieťa, diagnóza Rodič

27.03.2017 Autor: Externý prispievateľ, Foto: Voices
Termín: 11.04.2017 Mesto:Trenčín Zdroj:stránka organizátora

choices mixcloud image 6

S psychologičkami Hanou Celušákovou a Máriou Kopčíkovou sa 11. apríla o 18:00 v Klube Lúč v Trenčíne porozprávame o výzvach a neistotách v rodičovstve. O všetkých otázkach, na ktoré je teraz až príliš veľa „správnych“ odpovedí. Budeme hovoriť o rodičovstve vo veku informačných technológií, ale aj v čase, keď sa norma stáva čoraz užšou, veľa detí získava rôzne „dys“. Budeme hovoriť o deťoch, ktoré nezapadajú do tabuliek a o tom, ako sa žije ich rodičom.  Vstup na podujatie je voľný.

Rodičmi sa nerodíme, stávame sa nimi. Je náročné byť mamou a otcom? Čo ako rodičia od seba a svojich detí očakávame? Čo od nás najviac potrebujú naše deti? Nakoľko sa necháme ovplyvňovať rôznymi teóriami, výchovnými štýlmi, odporúčaniami, stratégiami, sociálnymi sieťami? Prečo a do akej miery hráme rodičovskú olympiádu a budujeme projekt Dieťa? Ako máme dosiahnuť, aby sme pri výchove nezabudli na seba? Nakoľko ešte veríme vlastnej intuícii a sme schopní sledovať potreby našich detí? Nakoľko sme vnímaví voči ich špecifickým potrebám? Ako rozlíšime, že naše dieťa môže byť iné? Ako sa nám žije vo svete zameranom na výkon a dokonalosť?

Moderovanú diskusiu povedie Ivan Ježík z Voices.

Hana Celušáková je klinická psychologička a psychoterapeutka. Pracovala ako najprv v Psychiatrickej nemocnici P. Pinela v Pezinku a od roku 2006 je v Centre pre rodinu Kvapka. Zameriava sa najmä na podporu rodičovských kompetencií nastávajúcich rodičov, psychoterapeuticky sa venuje ženám v témach súvisiacich s reprodukčným zdravím a rodičovstvom. Od roku 2015 pracuje ako súčasť tímu Akademického centra pre výskum autizmu pri Lekárskej fakulte UK. 

Mária Kopčíková je psychologička, lektorka a laktačná poradkyňa. Pracovala v CPPPaP s deťmi a ich rodičmi, posledných 8 rokov sa venuje klientom v rámci Centra pre rodinu Kvapka v Bratislave. V roku 2001 ukončila výcvik Psychoterapie zameranej na človeka a prístup nedirektívnej práce sa snaží uplatňovať v práci s dospelými i detskými klientmi. Verí, že každý z nás má svoju cestu a niekedy potrebuje nájsť a posilniť zdroje pri jej hľadaní. Od roku 2010 je aj súčasťou redakčného tímu www.rodinka.sk.   

 

Napíšte komentár