22. 05. 2024 Júlia, Juliana 23°C Prehánky, búrky

Krstiny levíčat v ZOO Bojnice

28.03.2015 , Foto: ZOO Bojnice
Termín: 04.04.2015 Mesto:Bojnice Zdroj:stránka organizátora

Dňa 30. decembra levica Gina porodila dve mláďatá. Vzhľadom na skúsenosti z iných zoologických záhrad sme vedeli, že musíme byť nanajvýš opatrní. Odchov u levov berberských neprebieha tak bezproblémovo, ako u iných levov.
Dve levíčatá leva berberského, ktoré doteraz boli len vo vnútorných ubikáciách, vyšli prvýkrát von. Mama Gina ich vyviedla do výbehu 18. marca 2015 v doobedňajších hodinách.
Ich otec Aslan a teta Buzeta ich pozorovali z vedľajšieho, veľkého výbehu. Braček a sestrička najskôr váhali a prvé kroky boli neisté, napokon však preskúmali celý výbeh, ktorý bol upravený pre ich potreby. Na zem bola vysypaná vrstva čerstvej štiepky a piesku, pribudli aj nové pne stromov. Levíčatá strávili vonku približne hodinu, hrali sa s mamou, naháňali sa a nakoniec si užívali slniečko. )
V ďalších dňoch ich budú môcť návštevníci v prípade pekného počasia vidieť vo vonkajšom výbehu. Ich pobyt vonku bude teda nepravidelný a nevieme návštevníkom zaručiť kedy levíčatá môžu vidieť, záleží to nielen od počasia, ale aj od ďalších okolností. Prosíme preto návštevníkov o porozumenie počas tohto obdobia, kým levíčatá prejdú na pravidelný režim. Súrodencom sa darí dobre, stále priberajú, rastú a majú za sebou aj posledné očkovanie.

A teraz ich čakajú krstiny, 4.4.2015 (sobota) o 11hod - pred levincom. Krstiť budú moderátori TV JOJ: Ján Mečiar a Dana Strculová.

Napíšte komentár