04. 05. 2024 Florián 25°C Skoro jasno

Zázračný oriešok 2024

22.04.2024 Autor: Claudinka
Termín: 21.05.2024 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
oriesok 2024

Zdroj: fb Mestská knižnica mesta Piešťany

Mesto Piešťany, Mestská knižnica mesta Piešťany, Trnavský samosprávny kraj a RTVS opäť pozýva širokú verejnosť na veľkolepý medzinárodný festival rozhlasovej rozprávky, ktorá odkrýva deťom aj dospelým všetky svoje umelecké podoby – literárnu, výtvarnú, rozhlasovú i televíznu. Festivalový program je bohatý na sprievodné podujatia - besedy s rozhlasovými a knižnými tvorcami, tvorivé dielne s ilustrátormi, koncerty, výstavy a mnoho ďalších umeleckých aktivít.

Zámerom XIII. ročníka festivalu je motivovať deti a podporiť ich pozitívny vzťah k čítaniu, zaujímavou a atraktívnou formou posilniť ich čitateľskú gramotnosť a umelecké vnímanie. Festival je určený rodinám s deťmi, pedagógom základných a špeciálnych škôl z rôznych regiónov Slovenska, širokej verejnosti a turistom.

Hlavné festivalové aktivity XIII. ročníka sa budú konať od 21. do 24. mája 2024, ale prezentácia rozhlasových rozprávok a sprievodné aktivity k výstavám budú pokračovať až do konca augusta.

V programovej skladbe festivalu dominuje súťažná prehliadka rozprávok z aktuálnej produkcie Slovenského rozhlasu, ktoré vychádzajú z domácich aj svetových literárnych diel. Najlepšie monologické rozprávky, rozprávkové hry a hry pre deti a mládež oceňuje odborná a detská porota. Obe poroty nezávisle od seba rozhodnú o tom, ktoré zo súťažných titulov získajú cenu Zázračný oriešok. Ceny budú tvorcom odovzdané na záverečnom slávnostnom festivalovom večere. Autorom ceny XIII. ročníka je významný slovenský grafik a ilustrátor Filip Horník, s ktorého dielom sa môžete zoznámiť na jednej z festivalových výstav.

Napíšte komentár