08. 05. 2024 Ingrida 23°C Prehánky, búrky

Vtáčia rozhľadňa

Autor: Claudinka
Adresa:Gbely Telefón:+421 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Rozhľadňa je drevenej konštrukcie a má výšku 8 metrov a jednu plošinu bez lavičiek. Vybudovaná bola v roku 2009 a je vhodná na pozorovanie vodného vtáctva a okolitej prírody a cestou hore musíte zdolať 27 krokov (26 schodov). Hneď vedľa rozhľadne sa okrem dvoch informačných tabúľ nachádza aj drevený prístrešok, kde si viete posedieť či v prípade zlého počasia sa schovať. Objekt sa nachádza priamo medzi dvomi Adamovskými jazerami, neďaleko parkoviska po ľavej strane chodníka, ak prichádzate z hlavnej cesty. Schody sú trošku strmšie, ale určite to ruka v ruke s rodičmi zvládnu aj tí najmenší návštevníci a pomôže im aj zábradlie na oboch bokoch.

Prístup k rozhľadni je vhodný aj pre tých menej športovo zdatných - dá sa zaparkovať skoro priamo pri schodíkoch. Pre tých športovo zdatných je tu zase kúsok hrádza, ktorá je červenou cyklistickou magistrálou a schádza sa z nej okolo Prístavu Gbely. Ak idete autom z Kútov, je to smer Holíč a prvá odbočka vľavo v obci.

V lete si je vhodné si určite zbaliť na výlet aj plavky, uterák a opaľovací krém, nakoľko vtáky sa tam asi moc pozorovať vzhľadom na kúpajúci ľud a ruch v rekreačnej oblasti Adamovských jazier moc nedajú (tipujeme), jedine možno tak skoro ráno. Pekné to tu tiež môže byť pri východe či západe slnka, vzhľadom na lokalitu jazier. Dobrý nápad je vziať si aj ďalekohľad.

Napíšte komentár