05. 05. 2024 Lesana/Lesia 25°C Skoro jasno

Fakty, ktoré je potrebné si uvedomiť pri výbere kočíka

Autor: MS, PR správa
vybrat kocik

Zdroj: unsplash.com

Otázka výberu kočíka často vzniká ešte pred narodením dieťaťa. A je to tak správne, pretože rodičia by mali venovať čas výberu kočíka tak, aby nesklamal a bol ideálny pre dieťa aj pre nich. Na prvý pohľad sa zdá, že kúpa kočíka je jednoduchá. V súčasnosti je na trhu veľké množstvo kočíkov pre deti s rôznymi funkciami. Práve to však rodičom sťažuje prácu, pretože v obrovskej rozmanitosti je ľahké sa stratiť.

Detské kočíky s kompletným zabezpečením

Musíte posúdiť, aké funkcie potrebujete. Pri rozhodovaní o veľkosti zohľadnite priestor, ktorý máte doma alebo na obvyklých miestach, kam chodíte a veľkosť kufra vášho auta. Ak musíte napríklad stúpať po schodoch, je lepšie vybrať si tie najľahšie, zvyčajne vyrobené z hliníka, a ak cestujete verejnou dopravou, dobrou voľbou sú kočíky, ktoré sa rýchlo zložia.

Počas prvých rokov života by mal detský kočík poskytovať bezpečie a pohodlie nielen pre dieťa, ale aj pre rodičov. Z tohto dôvodu je vhodné pozrieť sa na kvalitu a odolnosť každého kočíka. Polohovacie kreslá sú dobrou voľbou, pretože sa dajú nastaviť podľa toho, ako dieťa rastie.

Pohodlie je veľmi dôležité nielen pre dieťa, ale aj pre vás

Dôležitým faktorom, ktorý treba zvážiť, je bezpečnosť. Každý kočík by mal mať bezpečnostný pás, aby nehrozilo riziko pádu alebo vykĺznutia dieťaťa. Zapínanie by malo mať bezpečnostné zámky. Pre hladkú a bezpečnú jazdu sa odporúča, aby mal kočík širokú základňu pre stabilitu a predné otočné kolesá pre lepšiu obratnosť.

Na hygienu netreba zabúdať v akomkoľvek veku dieťaťa. Z tohto dôvodu hľadajte také kočíky, ktoré majú odnímateľné a prateľné tkaniny, pretože sa ľahšie udržiavajú v čistote.

Keď si ho idete kúpiť, na trhu nájdete veľké množstvo modelov v rôznych veľkostiach, materiáloch, farbách a hmotnostiach. Postupom času vzniká čoraz viac modelov, ktoré sa prispôsobujú rôznym potrebám, preto je dôležité, aby ste si vybrali ten, ktorý najlepšie vyhovuje vám a vášmu životnému štýlu.

Kombinácia stability a ovládateľnosti je pre často používaný detský kočík nevyhnutná, najmä ak sa nechystáte len na prechádzku po dvore, ale beriete svoje dieťa aj do prírody. Platí to aj naopak - stabilný a obratný kočík rozširuje možnosti vašich prechádzok a umožňuje vám chodiť von častejšie a na dlhší čas.

 

Napíšte komentár