05. 05. 2024 Lesana/Lesia 25°C Prehánky, búrky

Aké vychytávky potrebujú Supermamy pri cestovaní či výletoch s deťmi?

Autor: MS, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Make Up Daily

Počas krátkych či dlhších výletov alebo len počas víkendového túlania sa sú všetky mamičky vybavené všetkým možným, aby boli nachystané na rôzne situácie, ktoré môžu pri deťoch nastať.

 Čo určite nemôže chýbať vo výbave Supermamy v chladnom počasí?

  • vlhčené utierky
  • náhradné oblečenie
  • vreckovky / plienky
  • fľaša s vodou
  • niečo pod zub
  • niečo na zabavenie do auta / vlaku / kočíka
  • leukoplast
  • krém na tvár a pery / opaľovací krém SPF

Nie je toho málo a ani zďaleka to nie je všetko. Každá rodinka má iné potreby a tak sa tento zoznam môže u každého líšiť. Čo nesmie chýbať vo vašej "výletovej" výbave? Naše tipy na zimnú výbavu, cesty nájdete nižšie:

Niečo na zábavu - Sada na stavanie snehuliaka

4

Pre mojich nezbedníkov je zima mimoriadne príťažlivá. Samozrejme iba keď je sneh. Táto veselá sada na stavanie snehuliakov sa nám celkom vyplatila. Obsahuje klasiku ako je vedierko, lopatka, mrkva, gombíky, ale najväčší úspech majú kliešte na výrobu snehových gulí. Popravde zo začiatku som veľmi nechápala, načo sú také kliešte vlastne dobré a čo s nimi, ale deti to evidentne baví a vždy je boj o to, kto ich bude mať v ruke. Narobia si veľké množstvo gulí a stavajú s nimi mini iglu, ale najlepšia zábava je snehovo-guľová vojna!

Kúpite na 4kids.sk


Niečo na popraskané pery - balzam

7V zime obzvlášť potrebuje naše telo a pokožka špeciálnu starostlivosť. A táto starosť je pre mnohých ľudí alebo teda skôr pre to ženské pokolenie priam závislosťou. Balzamy na pery. Zvyknem kupovať rôzne druhy od rôznych značiek, ale základ môjho balzamovského repertoáru tvorí každý rok labello. Je to ikona v kozmetickej branži a nie je asi človeka, ktorý by ho nepoznal alebo aspoň raz nedostal ako darček. V ponuke je každým rokom viac a viac rozličných druhov a príchutí, ktorých užívanie a kupovanie tejto drogy len viac a viac posilňuje. Vedeli ste, že je na svete už viac ako 100 rokov? Oslávil ich dokonca už v roku 2009, čiže dnes má už 114 rokov a vyrába sa približne 160 miliónov tyčiniek balzamov na pery ročne, čo je priam neuveriteľné.

Kúpite na nivea.sk


Niečo užitočné na zahraničné cesty - šikovný Prekladač Google 

6Neviem, či to poznáte, ale hoci všetci vieme ako tak po anglicky, pri našich výletoch a dovolenkách v zahraničí máme najväčší problém v reštauráciách, či bufetoch. Menu je napísané po taliansky, či maďarsky a my sme z toho doslova "jeleni".. kedysi mi však kolega z práce odporučil jednoduchú appku Google Translate, či po našom "prekladač", ktorý je taký múdry, že stačí mobilom namieriť na obedné menu a na displeji sa vám online prekladá a zobrazuje nasnímaný text. Neuveriteľné! Náš jediný problém tak je už len dostatok mobilov za stolom a internetové roamingové pripojenie :)


Niečo na chatu - Outdoorový reproduktor

1

Obľúbenej hudby v dobrej kvalite a poriadne nahlas sa nemusíte vzdať ani vtedy, keď odchádzate
z domu. Vezmite si na chatu, na výlet do prírody alebo na zimnú opekačku outdoorový reproduktor
Orava Crater-11. Po jednoduchom spárovaní so smartfónom vďaka Bluetooth zaznejú vaše top songy
v čistých a dynamických tónoch, s vyladenými basmi a v strhujúcej dynamike. Na jedno nabitie vás zabaví až 8-hodinovou hudobnou šou. Nechýba mu ani prehrávanie z USB kľúča, FM rádio a pripojenie cez AUX. Použiť ho môžete samostatne, po spárovaní dvoch Crater reproduktorov vás však vďaka funkcii True Wireless Stereo (TWS) milo prekvapí špičkový stereo zvuk. Crater-11 slúži aj ako powerbank, preto si ním expresne nabijete aj telefón či tablet. S krytím IPX7 je odolný aj voči vode, takže sa nezľakne ani dažďa a v lete si s ním užijete hudobnú šou s priateľmi aj pri bazéne.

Kúpite na orava.eu 


Niečo pod zub - Bio kukuričné tyčinky

2

Detské bio kukuričné tyčinky sú ideálne na cesty. V kočíku či v aute deti dostatočne zabavia, aj zasýtia. Tyčinky sú v bio kvalite bez prídavku cukru (obsahujú len prírodné cukry), soli a aróm a sú vhodné pre deti už od 1 roku. Naše deti ich milujú a tak nesmú chýbať v našej výbave na výlety a mám ich vždy po ruke aj na ihrisku či v kaviarni.

Kúpite na mojadm.sk


Niečo pred spaním - krásna knižka o vesmíre: Tajomstvo ôsmich planét
3

Cestovanie autom je u nás vždy zážitkom s tými našimi drobcami. Hlavne ten najmenší cestovanie autom doslova neznáša. Jedine, čo naňho zaberá, je zaujímavá knižka. Náhodne som objavila na internete knižku Tajomstvá ôsmich planét. Príbeh začína malou kométkou, ktorá letí vesmírom na svoju pravidelnú návštevu k Slnku. Aby sa cestou domov nenudila, rozhodne sa navštíviť planéty slnečnej sústavy. A tak sa kométka zoznámi s krásnou Venušou, láskavou Zemou, bojovným Marsom, nafúkaným Jupiterom, učeným Saturnom a ďalšími planétami, ktoré jej rozpovedia svoj príbeh. Malý sa nielenže potešil, že má novú neokukanú knižku, ale ešte aj zábavným a dobrodružným spôsobom sa dozvedel veľa zaujímavého o planétach, ich obežniciach a o celej našej nádhernej Galaxii.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Niečo na tvár - ochranný krém do zimy 
vych januar nivea1

Prechádzky s kočíkom v zime? Žiaden problém. Už viac rokov používame ochranný krém proti chladu a vetru od Nivea, je trošku tuhší na prvý dotyk, ale veľmi ľahko sa rozotiera. Obzvlášť v chladnejšom počasí je potrebné chodiť s deťmi na vzduch už od mala, netreba sa vôbec báť toho, že zakaždým ochorejú - práve naopak. Podľa odborníkov je dobré chodiť von v každom počasí, pozitívne to vplýva na imunitu i psychické zdravie detí aj dospelých. Ako sa hovorí, neexistuje zlé počasie, je iba zle oblečený bežec a toto sa dá určite povedať aj vo vzťahu deti a počasie. Nemusí to byť samozrejme zakaždým pre nás dospelých komfortné, ale keď sa prekonáte a postavíte zo sedačky či zo zeme plnej hračiek, oblečiete a vyrazíte von, budete na seba hrdí po príchode naspäť a aj tá polievka či večera bude lepšie chutiť. A nielen prechádzky, ale aj korčuľovanie na ľade či lyžovanie na svahu má tiež určite niečo do seba. A nezabudnite sa natrieť aj vy dospeláci!

Kúpite na nivea.sk


 

Niečo, čo sa určite zíde
Vychytavky 2023 januar KPZ

A posledná vec, ktorú vám predstavíme, je eňo-ňuňo špeciál a je to potrebná vecička nielen v každej kabelke, ale najmä v cyklistickej taške či turistickom ruksaku! Takže ak ju ešte nevlastníte, odporúčame kúpiť a nielen vám, ale darujte takúto malinkú krabičku aj vašim známym, neviete, kedy sa komu čo v nej môže zísť. Hmotnosti sa báť nemusíte, váži okolo 160 gramov. Ja som takto obdarovala minulý rok kamarátov. Do každej rodiny išla jedna a mali ste vidieť tú radosť v očiach, najmä chlapcov a otcov. Hneď si sadli, krabičku otvorili, každú chvíľu híkali, veci z nej povyberali (obsahuje viac ako 40 mini produktov) a snažili sa podľa návodu to celé zložiť naspäť tak, aby krabičku opätovne zatvorili. A veru že to bol zaberák, ale zvládli to. Čiže pri cestovaní a výletoch ju majte určite zabalenú. Nájsť v nej môžete píšťalku, špendlík, špáradlo, papier, ceruzku, sekundové lepidlo, zápalky, meter, zicherku, ihlu, niť.. Kúpiť sa dá aj špeciálna edícia pre ženy. 

Kúpite na internete.

Ďalšie tipy nájdete v našej rubrike - Vychytávky

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár