02. 05. 2024 Žigmunt 24°C Skoro jasno, búrky

Najočakávanejšie filmové premiéry pre deti v roku 2023

Autor: Annie, Foto:

Zúbková víla

Slovenská premiéra: 19. január 2023

Violetta, zvedavá a trošku drzá víla, sa stratí v ľudskom svete. Aby našla cestu späť do rozprávkového sveta, spojí sa s dievčaťom Maxie a objaví svoj skutočný osud.


Asterix a Obelix: Ríša stredu

Slovenská premiéra: 2. február 2023

Píše sa rok 50 pred Kristom. Zradný princ Deng Tsin Ruin práve dal uväzniť čínsku cisárovnú. Jeho jedinou túžbou je ovládnuť ríšu. Princezná Sass-Yi utečie do Galie, kde si vyžiada pomoc udatných bojovníkov Asterixa a Obelixa, ktorí sú vďaka čarovnému elixíru obdarení nadľudskou silou. Naši dvaja nerozluční hrdinovia a princezná sa vydávajú na dobrodružnú výpravu zachrániť cisárovnú a celú Čínu....


Múmie

Slovenská premiéra: 2. február 2023

Film sleduje zábavné dobrodružstvá troch egyptských múmií, ktoré žijú v podzemnom tajnom meste ukrytom v starovekom Egypte. Toto trio zahŕňa princeznú, bývalého kočiša a jeho mladšieho brata spolu s jeho domácim miláčikom krokodílom. Sériou nešťastných udalostí sa múmie dostanú do dnešného Londýna a vydajú sa na bláznivú a veselú cestu pri hľadaní starého prsteňa kráľovskej rodiny, ktorý ukradol ambiciózny archeológ Lord Carnaby.


Bella a Sebastián: Nová generácia

Slovenská premiéra: 2. marec 2023

10-ročný Sebastián neochotne trávi prázdniny v horách so svojou babičkou a tetou. Pomôcť im s ovcami je pre chlapca z mesta sotva vzrušujúcou vyhliadkou. Ale potom stretne Bellu, obrovského psa, s ktorou jej majiteľ nepekne zaobchádza. Sebastián, pripravený bojovať proti nespravodlivosti a ochrániť svojho novo nájdeného priateľa, prežije najšialenejšie leto svojho života.


Úžasný Mauric

Slovenská premiéra: 9. marec 2023

Film rozpráva príbeh pouličného kocúra Mauricea. Maurice je vynachádzavý kocúr, ktorý si zabezpečuje živobytie podvodom. Nájde si jedného nie práve najbystrejšieho chlapca, ktorý vie hrať na flaute, a hordu mimoriadne inteligentných potkanov. Potkany dokážu rozprávať ľudskou rečou a zložito uvažovať, takže ich už Maurice nemôže považovať za svoju potravu. Potkany vždy vypustí vo vybranom meste, v ktorom spôsobia pohromu, a keď už je najhoršie, objaví sa chlapec – Potkaniar – s flautou a potkany za ním poslušne vypochodujú z mesta. Obyvatelia za to chlapcovi dajú slušnú odmenu. Mauriceovi tento trik dokonale vychádza, no raz sa v jednom odľahlom mestečku Uberwalde niečo náhle zvrtne...


Shazam! Hnev bohov

Slovenská premiéra: 16. marec 2023

Billy žije v bežnom živote ako teenager, no po vyslovení zázračného slovka SHAZAM, ktoré tvoria iniciály starovekých bohov a hrdinov (Šalamún, Herkules, Atlas, Zeus, Achilles a Merkúr), sa z neho stáva superhrdina s ich schopnosťami. Podobnými disponujú aj jeho adoptívni súrodenci, spolu s ktorými musí v novom príbehu bojovať proti snahe nepriateľských čarodejníc získať si moc.


Zachráňte tigra

Slovenská premiéra: 30. marec 2023

Jednej noci Balmani, malá sirota, zachráni tigrie mláďa, ktorého matku zabili bezohľadní pytliaci. Spoločne utečú a vydajú sa na dlhú cestu do odľahlého kláštora Tigrie hniezdo, ktorý Balmani považuje za najbezpečnejšie miesto pre tigrie mláďa. Balmani a Mukti, prenasledovaní pytliakmi, sa snažia prekonať všetky nástrahy, ktoré na nich na ceste čakajú a spoločne zažiť najväčšie dobrodružstvo svojho života: skutočné priateľstvo!


Super Mario Bros. vo filme

Slovenská premiéra: 6. apríl 2023

Mario a Luigi, legendárni Super Mario Bros., se konečne dočkali svojho filmu!


Ako som sa naučila lietať

Slovenská premiéra: 13. apríl 2023

Zdanlivo nudná dovolenka s dvoma starými dámami obráti život 12-ročnej Sofie naruby. Na idylickom stredomorskom ostrove prvýkrát v živote pobozká chlapca a zbližuje sa so svojou odcudzenou rodinou.


Myška a medveď na cestách

Slovenská premiéra: 20. apríl 2023

Kto by nepoznal ukecanú myšku Celestínu a jej najlepšieho priateľa medveďa Ernesta. Táto nerozlučná dvojica sa vracia na plátna kín v novom veselom a napínavom dobrodružstve, ktoré sa točí okolo Ernestových pokazených huslí a cesty do jeho rodnej krajiny, kde je na ich prekvapenie všetka hudba zakázaná.


Mia a ja vo filme

Slovenská premiéra: 27. apríl 2023

Mia ide na leto k dedkovi, kde chce zabudnúť na stratu rodičov. Svoju kúzelnú knihu si samozrejme vzala so sebou. Jej magický náramok a zároveň portál do knihy sa jedného dňa rozžiari a Mia je povolaná do magického sveta fantázie, elfov a jednorožcov, do Centopie. Miu, jej dávnych aj nových priateľov a celý kúzelný farebný svet Centopie čaká dobrodružstvo, ako nikdy predtým.


Strážcovia galaxie 3

Slovenská premiéra: 4. máj 2023

Vo filme Strážcovia Galaxie 3 od štúdia Marvel sa naša obľúbená skupina nešťastníkov usadila v živote na Kdoviekde. Netrvá však dlho a ich životy naruší ozvena Rocketovej pohnutej minulosti. Peter Quill, ktorý sa stále spamätáva zo straty Gamory, musí okolo seba zmobilizovať svoj tím na nebezpečnú misiu, ktorá by v prípade neúspešného dokončenia mohla viesť ku koncu strážcov, ako ich poznáme.


Myška Pattie: Na vlnách dobrodružstva

Slovenská premiéra: 11. máj 2023

Malí hrdinovia dokážu veľké veci. Musia mať odvahu a dobrých priateľov. Rozhnevať bohov starovekého Grécka rozhodne nie je dobrý nápad. A starnúci slávny Jáson práve nahneval samotného boha morí Poseidóna. Zvedavá a neposedná myška Pattie a jej nemotorný mačací kamarát Sam tak majú pred sebou veľmi nebezpečnú úlohu. Po boku Jásona, ktorého mesto sa rozhodne Poseidón zničiť, musia čeliť najnebezpečnejším tvorom mytológie. Veselé a nápadité komediálne dobrodružstvo pre celú rodinu od bláznivého tímu, ktorý stojí za filmami Esá z Pralesa, Willy a kúzelná planéta či Princezná rebelka.


Malá morská víla

Slovenská premiéra: 25. máj 2023

Najmladšia z dcér kráľa Tritona a najvzdorovitejšia Ariel túži zistiť viac o svete za morom a pri návšteve hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erica. Zatiaľ čo morské panny majú zakázané komunikovať s ľuďmi, Ariel nasleduje svoje srdce. Uzavrie dohodu so zlou morskou čarodejnicou Ursulou, čo jej dáva šancu zažiť život na súši, no v konečnom dôsledku ohrozuje svoj život – a korunu jej otca... 


Spider-Man: Cez paralelné svety

Slovenská premiéra: 1. jún 2023

Miles Morales sa vracia v ďalšej kapitole Spider-Verse ságy. Čaká naň epické dobrodružstvo, ktoré priateľského suseda Spider-Mana transportuje z Brooklynu naprieč mnohovesmírom, aby pomohol Gwen Stacey a novej skupine Spider-ľudí proti zloduchovi silnejšiemu než čokoľvek, proti čomu sa v minulosti postavili.


Mega Super

Slovenská premiéra: 1. jún 2023

Nemusíte byť superhrdinovia, aby ste boli super. Hedviga má jedenásť a svet sa jej otočí naruby. Dostane totiž možnosť prevziať úlohu superhrdinky po svojom otcovi. Keď však nechtiac sprala otcov kostým, on už nemôže viac byť slávnym Superlevom. Nemotorná Hedviga, ktorá miluje počítačové hry, o možnosť stať sa superhrdinkou príde, keď si jej otec namiesto nej vyberie jej bratranca Adriana. Musí teda okamžite konať!


Elementy

Slovenská premiéra: 15. jún 2023

V jednom neobyčajnom meste, kde spoločne žijú živelní obyvatelia elementu ohňa, vody, zeme a vzduchu, si žije svoj sen aj horúca mladá žena a muž, ktorý ide s prúdom. Jedného dňa však obaja zistia niečo zásadné. Uvedomia si, že aj napriek svojej úplnej protikladnosti majú toho veľa spoločného.


Flash

Slovenská premiéra: 16. jún 2023

Svety sa zrazia, keď Barry využije svoje superschopnosti na cestovanie späť v čase, aby zmenil udalosti z minulosti. Keď však jeho pokus o záchranu svojej rodiny neúmyselne zmení budúcnosť, Barry uviazne v realite, do ktorej sa vrátil generál Zod, hrozí zničenie sveta a nie sú tu žiadni superhrdinovia, na ktorých by sa mohol obrátiť. Barryho nádejou je veľmi odlišný Batman, ktorý je už na dôchodku, a uväznený Kryptoňan, aj keď nie ten, ktorého hľadá. Aby zachránil svet, v ktorom sa nachádza, a vrátil sa do budúcnosti, ktorú pozná, Barryho jedinou nádejou je pretekať o život. Bude však prinesenie najvyššej obete stačiť na resetovanie vesmíru?


Krakenteena Ruby

Slovenská premiéra: 29. jún 2023

Toto leto sa vďaka štúdiu DreamWorks Animation ponoríme do divokého a búrlivého života veľmi plachej tínedžerky na bežnej strednej škole. S hrôzou zisťuje, že je priamym členom bájnej rodiny morských krakenov, že jej osud leží v hlbinách oceánu a že ju čakajú dobrodružstvá, o akých sa jej ani nesnívalo.

 


Tajomstvo modrej zátoky

Slovenská premiéra: 6. júl 2023

Abby sa pri potápaní spriatelí s nádhernou veľkou divokou rybou - Modráčikom. Keď Abby zistí, že je jej rybí priateľ v nebezpečenstve, inšpiruje sa od svojej matky, aktivistky Dory, a postaví sa na odpor komerčným rybárom a pytliakom, aby neobvyklého priateľa a celý koralový útes zachránila. Film je adaptáciou románu Blueback, ktorý v roku 1997 napísal známy austrálsky spisovateľ Tim Winton. TAJOMSTVO MODREJ ZÁTOKY je príbehom o dospievaní a zobrazuje mimoriadnu krásu svetových oceánov a divokej prírody.


Barbie

Slovenská premiéra: 21. júl 2023

Žiť v zemi Barbie znamená byť dokonalou bytosťou na dokonalom mieste. Samozrejme pokiaľ nemáte totálnu existenčnú krízu. Alebo ste Ken.


Mavka: Strážkyňa lesa

Slovenská premiéra: 27. júl 2023

Lesná víla Mavka stojí pred ťažkou voľbou medzi láskou a povinnosťou strážkyne Srdca lesa. Zamiluje sa do muža, obyčajného chlapca menom Lucas, ktorý ju dokáže očariť svojou hudbou.


Strašidelný dom

Slovenská premiéra: 27. júl 2023

Film Strašidelný dom je inšpirovaný klasickou atrakciou v zábavnom parku Disneyland a rozpráva o príbeh mame a jej synovi, ktorí sa prihlásia do skupiny takzvaných duchovných expertov, aby sa naučili ako sa zbaviť nadprirodzených nájomníkov v ich dome.


Ninja korytnačky: Mutantský chaos

Slovenská premiéra: 3. august 2023

Po dlhých rokoch, kedy sa korytnačí súrodenci ukrývali pred ľudským svetom sa rozhodli získať si srdcia Newyorčanov a vďaka svojim hrdinským činom sa stať normálnymi tínedžermi. Ich nová kamarátka April O’Neilová im pomáha bojovať proti tajomnému zločineckému syndikátu, ale čoskoro im to prerastie cez hlavu, keď sa na nich vtrhne armáda mutantov.


Bocian Riško 2

Slovenská premiéra: 24. august 2023

Malého vrabca Riška odmalička vychovávajú bociany. Keď však odvážnemu Riškovi zakáže starý bocian viesť bocianí kŕdeľ, Riško sa nahnevá a odíde preč hľadať nové dobrodružstvo. Zaletí až do ďalekého púštneho mesta, kde nájde nových vtáčích kamarátov, ktorým však treba pomôcť. Spolu sa pustia bojovať proti nafúkanému pávovi.


Labková patrola vo veľkofilme

Slovenská premiéra: 28. septembra 2023

Najroztomilejší psí záchranári z Labkovej patroly sú späť s ďalším veľkým dobrodružstvom. Tentoraz je to všetko o super – schopnostiach, ktoré naši hrdinovia získajú po tom, čo ich dom zasiahne meteorit. A teraz je tu nový film a s ním aj zázračný meteorit, ktorý spadne priamo na ich domov, mestečko Adventure City. Prečo zázračný? Pretože dodá už aj tak šikovným labkám úžasné super-schopnosti a z Labkovej patroly sa stanú Mocné labky. Najmenšia členka bandy, Skye, je zrejme najšťastnejšia z celej partie, pretože získala obrovskú silu, vďaka ktorej by mohla lámať skaly. Ale skôr ako Mocné labky začnú svoje super-schopnosti využívať na pomoc ďalším obyvateľom Adventury city, musia si ich poriadne vyskúšať. V tom sa im bude snažiť zabrániť ich večný a neodbytný nepriateľ pán Humdinger.

 


Esá z pralesa 2

Slovenská premiéra: 12. októbra 2023

Nové dobrodružstvo slávnej neohrozenej bandy Esá z pralesa. S.O.S.! Záhadný superzloduch pokryl džungľu toxickou ružovou penou, ktorá pri kontakte s vodou vybuchuje! Na pomoc sú povolaní tí najlepší z najlepších. Esá z pralesa! Do začiatku obdobia dažďov zostáva menej ako mesiac. Naši hrdinovia, ku ktorým sa pridali noví spojenci, musia nájsť protilátku. Z ľadových krajín severu, cez Európu, Áziu a Blízky východ sa vydávajú na svoje doteraz najväčšie dobrodružstvo. Tentokrát čelia protivníkovi, ktorý je inteligentnejší a diabolskejší ako kedykoľvek predtým. Pre Maurica a jeho priateľov sa začína boj o záchranu ich domova!


Zbesilá jazda

Slovenská premiéra: 19. októbra 2023

Film rozpráva inšpiratívny príbeh pomaly sa pohybujúceho cicavca, ktorý túži po rýchlosti. Aby zachránil dom svojej babičky pred demoláciou, uzavrie mladý Zhi stávku s Vaingloriousom, úradujúcim šampiónom automobilovej rely. S pomocou bývalého závodného šampióna sa Zhi zúčastní štvordňovej Silk Road Rally v nádeji, že vyhrá pohár a splní si svoje pretekárske sny.


Teddyho Vianoce

Slovenská premiéra: 26. októbra 2023

Snehové vločky, trblietavé svetielka a vôňa Vianoc zaplavia Vianočné trhy, keď Mariann zrazu objaví neuveriteľné tajomstvo: plyšový medvedík na poličke stánku práve pohol hlavou! Mariann hneď padol do oka, a tak niet lepšieho vianočného želania, ako toto živé plyšové zvieratko. Teddy má však iné plány, sníva totiž o bohatom majiteľovi, ktorý ho bude rozmaznávať. Keď však Teddyho odvedú do starej drevárne, jeho nový najlepší priateľ, ježko Bolla, mu pomôže uvedomiť si, na čom v živote skutočne záleží.


Čarovná Lienka a Čierny Kocúr vo filme

Slovenská premiéra: 2. novembra 2023

Marinette je roztržité a neisté mladé dievča, no keď sa premení na Čarovnú Lienku, stáva sa superhrdinkou schopnou zachrániť svet od úkladov zlomyseľného Lišaja. Netuší však, že jej spolužiak Adrien, do ktorého je bezhlavo zaľúbená, je v skutočnosti Čierny Kocúr – jej verný spojenec v boji proti zlu.


Marvels

Slovenská premiéra: 9. novembra 2023

Carol Danversová, známa aj ako Captain Marvel, získala späť svoju identitu, ktorú jej vzali kreejskí tyrani, a pomstila sa Najvyššej inteligencii. Keď ju jej povinnosti zavedú do anonymnej červej diery spájanej s kreejským revolucionárom, v dôsledku nečakaných okolností na ňu dopadne ťarcha celého destabilizovaného vesmíru. Jej schopnosti ju spájajú s Kamalou Khanovou alias Ms. Marvel a jej vzdialenou “neterou”, kapitánkou Monicou Rambeauovou, ktorá sa medzitým stala astronautkou pre vesmírnu stanicu S.A.B.E.R. Nesúrodá trojica musí spojiť sily a naučiť sa spolupracovať, aby zachránila vesmír.


Tonko, Slávka a kúzelné svetlo

Slovenská premiéra: 9. novembra 2023

Jedenásťročný Tonko má jedinečnú vlastnosť – od narodenia svieti. Jeho príliš starostliví rodičia sa ho snažia držať doma, aby ho ochránili pred vonkajším svetom. Keď sa do ich domu pred vianočnými prázdninami nasťahuje tajuplná Slávka, Tonkov svet sa obráti naruby. Získava prvú naozajstnú kamarátku a vydáva sa s ňou na dobrodružné pátranie po pôvode záhadných chumáčikov tmy, ktoré vysávajú z ich domu slnečný svit. Tonko, Slávka a kúzelné svetlo je film o tom, aké je to byť iný, príbeh o priateľstve a fantázii, o svetle a tme.


Trollovia 3

Slovenská premiéra: 16. novembra 2023

Trollovia 3 je ďalšia skvelá trollia hudobná jazda, počas ktorej Poppy zistí, že jej partner Branch má tajnú minulosť. Spolu so svojimi štyrmi bratmi býval súčasťou populárnej chlapčenskej skupiny BroZone, ktorá sa rozpadla, keď bol ešte dieťa. Odvtedy svojich bratov nevidel. Zmena nastane, keď jeho hudobne najnadanejšieho brata unesú dvaja hudobní zloduchovia.


Prianie

Slovenská premiéra: 30. novembra 2023

V novom animovanom filme “Prianie” od štúdia Disney vysloví mladé a vtipné dievča Asha také silné prianie, že ho vypočuje samotný vesmír. Alebo skôr živá, magická guľa nezmernej energie, ktorá sa nazýva Hviezda. Spolu s Hviezdou musí Asha čeliť hrozivému nepriateľovi, kráľovi Magnificovi, vládcovi ríše Rosas, ktorý ohrozuje Ashiných priateľov a blízkych. Asha a Hviezda dokážu, že keď sa vôľa odvážneho človeka spojí s kúzlom hviezd, môžu sa diať zázraky.


Perinbaba a dva svety

Slovenská premiéra: 7. decembra 2023

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo.


Máša a medveď 2: Dvojitá zábava

Slovenská premiéra: 14. decembra 2023

Zapnite si bezpečnostné pásy, divoká cesta sa začína! Máša sa vydáva z lesa na návštevu mesta a potom späť domov. Prvou zastávkou je svadba: keď dorazí, všade ju prenasledujú problémy. Máša spôsobí nemalý rozruch, keď sa pohráva so svadobným závojom, preteká na vozíku s tortou a naháňa holuby. Po svadbe nás čaká podmanivé a hrejivé vianočné dobrodružstvo, ktorého stredobodom je dvanásť mesiacov. Máša a jej nový kamarát Mesiac Január robia všetko pre to, aby v srdciach dospelých zaiskrili vianočné kúzlo a zachránili pritom sviatky. Pripravte sa na nečakané zvraty a vzrušujúce momenty v tomto sviatočnom rodinnom dobrodružstve Máša a medveď 2 – Dvojitá zábava!


Wonka

Slovenská premiéra: 14. decembra 2023

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí, jeho vrecko a klobúk plný snov – jedným z nich je otvoriť si vlastný obchod s čokoládou. Jeho sny ale prekazí Čokoládový kartel a ziskuchtivá pani Drhná. No vďaka jeho dôvtipu, talentu a nových kamarátov sa Willy vydáva na veľké čokoládové dobrodružstvo a zistí, že kým väčšina ľudí uprednostní chamtivosť pred dobrom, všade sa nájde svetielko nádeje - stačí len použiť svoju fantáziu!


Aquaman a stratené kráľovstvo

Slovenská premiéra: 21. decembra 2023

Black Manta, stále poháňaný potrebou pomstiť smrť svojho otca, sa nezastaví pred ničím, aby Aquamana raz a navždy porazil. Tentoraz Black Manta ovláda silu mýtického Čierneho trojzubca, ktorý uchováva starodávnu a zákernú silu. Aby ho porazil, Aquaman sa obráti na netradičného spojenca - svojho uväzneného brata Orma, bývalého kráľa Atlantídy.


Vtáci sťahováci

Slovenská premiéra: 21. decembra 2023

Tak dlho sa štvorčlenná kačacia rodinka hovela v rodnom rybníku, až jedného dňa mama kačica zakričala: “Už dosť!” a rozhodla sa, že spoločne zažijú dobrodružstvo, aké sťahovavé vtáky zažívajú každý rok. Ich cieľom sa stala Jamajka. Nanešťastie sa vydávajú opačným smerom…

Napíšte komentár