04. 05. 2024 Florián 25°C Skoro jasno

Jazdecký areál Budička

Autor: Annie, Foto: budicka.sk
Adresa:Budička 33, Tŕnie – Budička, okres Zvolen Telefón:+421911 212 223, +421911 449 117 E-mail:info@budicka.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Budička je malebná obec neďaleko mesta Zvolen, ktorá je priam stvorená na oddych a relax. Miesto, kde čas plynie pomalšie a človek sa môže zhlboka nadýchnuť a spomaliť uponáhľané tempo všedných dní.  Ak túžite po koníkoch, je to pre Vás to pravé miesto. V jazdeckom areáli Budička nájdete jazdeckú školu aj pre malé deti. Tých najmenších s radosťou povozia naše poníky. Detičky si môžu koníky pohladkať, dať im drobnú odmenu v podobe sušeného chlebíka či mrkvičky. Na detské pohladenie sa tešia aj kozička Eliška a Boba.

Oddychovú atmosféru Vám dotvorí ihrisko, kde sa deti môžu zahrať, zatiaľ čo rodičia si môžu vychutnať zaslúžený relax. K dispozícií je aj možnosť prenájmu ohniska. Priestory ihriska a ohniska je možné si taktiež prenajať a dopriať Vašim deťom nezabudnuteľnú narodeninovú oslavu v prírode. Ak máte chuť ísť na potulky prírodou, Budička Vám ponúka nenáročnú turistickú prechádzku na neďalekú Čertovu skalu či Turovský vodopád. Prechádzka na poníkoch v prírode v sprievode trénera je snáď splnený sen každého dieťaťa. No a komu by jeden deň nestačil, zaiste sa poteší možnosti ubytovania priamo nad stajňou s výhľadom na koníky.... a môžete si so sebou zobrať aj svojich štvornohých miláčikov.

Areál je ako stvorený pre pohodu, oddych a relax... svojím umiestnením je výborný pre zorganizovanie škôlkárskeho či školáckeho výletu .. s možnosťou povozenia sa na koníkoch (pre deti aj pani učiteľky),  opekania, navarenia gulášu, tvorivých dielničiek, turistiky na neďalekú  “Čertovú skalu“ či množstvo pohybových aktivít a hier...

Jazdecká škola:
Jazdecká škola ponúka zázemie pre všetkých nadšencov koní a jazdectva. Pracujeme s jazdcami všetkých vekových kategórií. Aktuálne ponúkame len individuálne tréningy a tak si každý u nás nájde presne to, čo potrebuje:

  • Vozenie na poníkovi pre najmenších... pre detičky, ktoré už vedia samostatne sedieť… v doprovode rodiča alebo pre tých odvážnejších aj samostatne pod dozorom trénera.
  • Cvičenie na  koni “ jazdecká prípravka „ je určená pre deti vo veku  3 – 7 rokov. Detičky sa učia samostatne sedieť na koni a pomocou rôznych gymnastických cvičení si trénujú rovnováhu a posilňujú svaly potrebné pre samostatné jazdenie na koni. Výcviková hodina trvá cca 30 minút. V prípade, že to časový rozvrh hodín umožňuje, detičky majú možnosť si poníka pred alebo po jazde očistiť a nakŕmiť... a rozvíjať tak svoj zmysel pre zodpovednosť a sociálne cítenie so zvieratkami. Takúto cvičiacu polhodinku taktiež vrelo odporúčame detičkám s rôznymi formami telesných či mentálnych porúch. Krásne výsledky dosahujeme u detí s autizmom , ADHD, so skoliózou, poruchou pozornosti a pod.
  • Jazdecký výcvik – je systematický jazdecký výcvik určený pre všetkých vo veku 7+. Každý jazdec sa postupne zoznamuje so základmi samostatného jazdenia, princípmi ovládania, resp. dorozumievania sa s koňom, spozná anatomické, fyziologické a psychologické aspekty bezpečnej jazdy na koni aj samého seba. Naučí sa viezť koňa samostatne v kroku, kluse, cvale, naučí sa prekonávať prekážky a ovládať koňa pri jazde v teréne. Tréningy sú individuálne, zamerané presne na potreby konkrétneho jazdca. Skúsenejší jazdci majú možnosť si koňa pred alebo po tréningu očistiť, nakŕmiť a odviezť do výbehu.
  • Odborný jazdecký výcvik so zameraním na drezúru alebo parkúr – systematické tréningové hodiny pre pokročilých jazdcov či kone so zameraním na konkrétnu športovú disciplínu či už sa účelom zlepšenia si zručností a vedomostí alebo účasti na pretekoch. 
  • Cvičenie na koni – hipoterapia  – alebo liečenie pomocou zvierat: cvičenie zamerané na pohybový aparát, zlepšenie rovnováhy, spevnenie svalov najmä spevnenie chrbtice a chrbtových svalov… zlepšuje nielen fyzickú ale aj psychickú kondíciu cvičiacich. Cvičenie na koni je určené nielen pre deti ale aj dospelých. Zdravotne či psychicky znevýhodnených ale taktiež aj zdravých. Nesmiernym prínosom je najmä kontakt so živým zvieraťom, jeho teplom, energiou, pohybom a emóciami. Cvičí sa prevažne na hrubej podložke a madlách. Cvičenie trvá  20-30 minút na 100% kľudných a vyrovnaných koňoch.

Jazdecké tábory:
Každoročne počas letných prázdnin organizujeme jazdecké tábory pre začiatočníkov i pokročilých vo vekovej kategórií  6+. 

Oslavy:
Radi vám u nás usporiadame oslavu podľa vašich predstáv, stačí nás kontaktovať na email či tel. K dispozícii ihrisko, altánok, výzdoba...

 

Mapa: N 48° 35′ 58″ E 19° 1′ 14″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár