06. 05. 2024 Hermína 23°C Prehánky, búrky

2 TOP tipy na rodinnú lyžovačku v Dolnom Rakúsku

Autor: Claudinka, Sponzorovaný obsah
Photo 3 Annaberg c schwarz koenig

Zdroj: Annaberg (c) schwarz-koenig

Adresa:Dolné Rakúsko Telefón:+421 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Pri výbere rodinnej lyžovačky je dôležité zvážiť, koľko možností ponúka pre všetkých jej členov. Prezradíme vám dva tipy na strediská, ktoré sú vhodné na prvú lyžovačku s malými deťmi, s moderným technickým zabezpečením, ponúkajú rodinné vyžitie, zábavný zimný park s ihriskom a špeciálne vleky pre deti. Lyžiarske strediská Annaberg a Lackenhof-Ötscher sú ideálnymi na prežitie radostných zážitkov na svahu s rodinou.

Rodinný raj – Annaberg

Lyžiarske stredisko Annaberg leží uprostred rozprávkových lesov, obkolesené miernymi aj strmými zasneženými svahmi, a tak ponúka takmer všetko, čo od lyžovačky očakávajú malí aj veľkí. Rodiny s nadšením pre zimné športy nájdu v areáli prírodnej rezervácie priateľských hostiteľov, rozmanité zjazdovky a množstvo atrakcií pre deti. Šesť vlekov pre vás otvorí 12,5 kilometra zjazdoviek so zaručene dobrými snehovými podmienkami a srdcia lyžiarov a snowboardistov si získa „Anna-Park“, snowpark pre malých aj veľkých s areálmi „Family“, „FunCross“ a „Waveride“. Ideálnym základným táborom pre vašu zimnú dovolenku je hotel JUFA priamo pri údolnej stanici.

Viac informácií priamo o stredisku Annaberg nájdete na oficiálnej stránke: www.dolne-rakusko.info/annaberg

 Očarujúce stredisko zimných športov na vrchu Hennesteck však ponúka rozmanité zimné radosti aj mimo zjazdoviek. Ako napríklad večerné skialpové túry k horskej chate Anna-Alm (štvrtok 17.00 –20.30) a nočné sánkovanie pri dopravnom páse Reidl (sobota 17.00 – 19.00).

VLEKY: 2 štvorsedačkové lanovky, 2 ťahacie vleky, 3 cvičné vleky
ZJAZDOVKY (12,5 KM): 8 modré | 2,5 červené | 2 čierne
CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 39,50 €
VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 180 KM 

Idylická zimná dedinka - Lackenhof-Ötscher

Vleky na vrch Ötscher ležia vo výške 810 až 1437 m a ponúkajú rodinné lyžiarske zážitky vysoko v horách na úpätí miestneho vrchu a dominanty regiónu Mostviertel – vrchu Ötscher. „Ski In – Ski Out“ je v stredisku Lackenhof štandardom, pretože podobne ako na Hochkare, aj tu sú hostia ubytovaní prakticky hneď pri zjazdovke. Zatiaľ čo zjazdovka Eibenkogel je ideálna pre začiatočníkov, na vrchu Großer Ötscher nájdu pre seba náročnejšie zjazdovky aj pokročilí lyžiari. V parku „Sunny Kids Park“ s dvoma čarovnými kobercami a starostlivosťou o deti je dokonale postarané aj o tých najmenších lyžiarov.

Viac informácií priamo o stredisku Lackenhof-Ötscher nájdete na oficiálnej stránke: www.dolne-rakusko.info/lackenhof-otscher

V stredisku Lackenhof sa vždy niečo deje aj mimo upravených zjazdoviek: Značená výstupová trasa privedie skialpinistov k horskej chate Ötscherschutzhaus alebo na vrch Kleiner Ötscher. Počas túry na snežniciach – napríklad na vrch Hüttenkogel – si môžete vychutnať nefalšovanú zimnú idylu. Bežkári si prídu na svoje na rôznych typoch bežkárskych tratí (34 km) s výhľadom na vrch Ötscher.

VLEKY: 2 štvorsedačkové, 1 dvojsedačková lanovka, 3 ťahacie vleky, 2 dopravné pásy
ZJAZDOVKY (19 KM): 7 modré | 8 červené | 4 čierne
CENA CELODENNÉHO SKIPASU: dosp. 43,50 € resp. 40,50 € (online)
VZDIALENOSŤ: BRATISLAVA 242 KM 

Všetky tipy na rodinnú lyžovačku v Dolnom Rakúsku v regióne Mostviertel nájdete na stránke www.dolne-rakusko.info.

 

Napíšte komentár