19. 05. 2024 Gertrúda 25°C Búrky

3D lukostreľba

Autor: Lukostreľba pre radosť, Foto: studio
Adresa:Bojná 412 Telefón:+421915735945 E-mail:zitnanskydodo@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Lukostrelecký areál športového klubu Lukostreľba pre radosť. Zavolajte a rezervujte si kurz v lukostreľbe s inštruktorom.

3D lukostreľba je lukostrelecká disciplína, ktorá predstavuje imitáciu lovu zvierat. Strieľa sa v prírodnom prostredí na makety zvierat v životnej veľkosti umiestnené v rôznych vzdialenostiach od streleckých pozícií označených značkami. Súťaž v 3D lukostreľbe sa koná na trati pozostávajúcej zo streleckých stanovíšť a terčov.

Spoločenský šport
Kým klasická terčová lukostreľba je typicky individuálnym športom, 3D lukostreľba je športom spoločenským. V skupinách sa stretávajú strelci z rôznych klubov, s rôznymi lukmi a rôzneho veku. Chvíle sústredenia sa pri streľbe sa striedajú s časom uvoľnenia a konverzácie počas presunu k nasledujúcemu terču.

Podpora priamej medziľudskej komunikácie
Vzhľadom na to, že každá trať je iná a to aj pri rôznych súťažiach v rovnakej lokalite, aj zážitky zo súťaží sú rozmanité. Vďaka tomu sú súťaže atraktívne a každá vzbudzuje nové očakávania strelcov. Rozmanitosť zážitkov podnecuje konverzáciu a vzájomnú komunikáciu v rámci komunity lukostrelcov.

Šport pre každý vek
3D lukostreľba je športom vhodným pre všetky vekové kategórie. V členských kluboch SLA 3D sa jej venujú najmladší strelci už v predškolskom veku, neraz spolu s rodičmi. Na druhej strane sa 3D lukostreľbe venuje čoraz viac športovcov vyšších vekových kategórií. Športovci starší ako 60 rokov nie sú nijakou výnimkou a pribúda aj strelcov vo veku nad 70 rokov.

Rodinný šport
3D je lukostreľba aj vhodným športom rodinným. Poskytuje rodinám spoločnú aktivitu a taktiež spoločné témy, ktoré sú najmä medzi rodičmi a deťmi v dorasteneckom veku veľmi dôležité. 3D lukostreľba takto prispieva k vnútornej súdržnosti rodín. Často sa stáva, že rodičia vodia deti na tréningy, potom si sami vyskúšajú streľbu a napokon strieľa celá rodina.

Mapa: N 48° 35′ 14″ E 18° 3′ 21″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár