28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Hrady a zámky v Trenčianskom kraji - navštívili ste už všetky?

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Trenčiansky kraj Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Ak chcete zobrať deti na výlet, väčšinou je potrebný aj nejaký cieľ, ktorým ich namotivujete. Hrady a zámky predstavujú kombináciu aktívneho relaxu, spojenú s históriou a poznaním našej minulosti. V Trenčianskom kraji máme krásne hrady a zámky, navštívili ste už všetky?

1. Trenčiansky hrad

IMG 20201206 151719600

Zdroj: sdetmi.com

Samozrejme číslo 1. Trenčiansky hrad, ktorý sa vypína nad krajským mestom Trenčín je ideálnym miestom na výlet v každom počasí. V kasárňach hradu sa pravidelne konajú zaujímavé výstavy vhodné pre celú rodinu, počas leta sa zas deti potešia dobovému táboru, či vystúpeniam sokoliarov. Určite odporúčame! 

Viac informácií >>

2. Bojnický zámok

bojnicenew

Zdroj: sdetmi.com

Romantický zámok, ktorý musíte s deťmi navštíviť pri návšteve Bojníc. Samozrejme zastavte sa aj v miestnej ZOO, ale na zámku bývajú pravidelné akcie a podujatia vhodné pre rodiny s deťmi. Počas prvej nedele v mesiaci býva vstup zdarma v rámci akcie Prvé nedele v mesiaci vstup do múzeí a galérií zdarma.

Viac informácií >>

3. Hrad Beckov

beckov

Zdroj: hrad-beckov.sk

Hrad Beckov sa teší obľube nielen miestnych, ale aj návštevníkov z ďaleka. Pravidelné víkendové akcie sú zamerané hlavne na deti a tak návštevu hradu určite odporúčame. Prístup je relatívne jednoduchý a výhľady stoja určite za to!

Viac informácií >>

4. Čachtický hrad

cachtice

Zdroj: sdetmi.com

Novinka v roku 2020 potešila hlavne deti - na hrad začal premávať malý vláčik, ktorý vás vyvezie z obce Čachtice až na hrad. Pravidelné víkendové akcie potešia nielen malých, ale i veľkých. Príďte a navštívte sídlo vládkyne Alžbety Báthoriovej.

Viac informácií >>

5. Hrad Lednica

lednica

Zdroj: sdetmi.com

Krásna zrúcanina hradu Lednica ponúka parádny výhľad na okolie, čo viac, skamenelé schody, ktoré na hrade nájdete zaručujú zážitok na celý život. Prístup k hradu je jednoduchý, po krátkej prechádzke v strmom kopci ste o chvíľu pri vstupnej bráne.

Viac informácií >>

6. Vršatský hrad

IMG 20201225 154720603

Zdroj: sdetmi.com

Ďalší zaujímavý hrad, či skôr zrúcanina v Trenčianskom kraji na obľúbenom Vršatci. Prístup na hrad je relatívne jednoduchý, len niekoľko desiatok metrov lesnou cestou od parkoviska. Vstup zdarma.

Viac informácií >>

7. Hrad Uhrovec

uhrovecc

Zdroj: sdetmi.com

Zrúcanina hradu Uhrovec je prístupná z obce Uhrovské Podhradie. Na hrade prebiehajú už niekoľko rokov rekonštrukčné práce a všetci sa tešíme, že o históriu je stále veľký záujem. Vstupné dobrovoľné (slúži na obnovu hradu).

Viac informácií >>

8. Považský hrad (Bystrica)

povazsky

Zdroj: sdetmi.com

Jeden z našich najobľúbenejších hradov, či skôr zrúcanín. Aj napriek tomu, že hrad sa nachádza vysoko nad miestom, kde parkujete, dostanete sa tam relatívne rýchlo, je to príjemná lesná prechádzka s adekvátnym stúpaním vzhľadom na cieľ cesty. Vstup zdarma.

Viac informácií >>

9. Zrúcanina hradu Branč

IMG 20201117 153207124 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Na rozmedzí Trenčianskeho a Trnavského kraja môžete navštíviť krásnu zrúcaninu hradu Branč. Cesta na hrad je jednoduchá a už po pár minútach obdivujete okolitú krajinu. Prekvapivo veľký hrad, kde si výlet s deťmi určite užijete.

Viac informácií >>

10. Hrad Tematín

tematin

Zdroj: tematin.eu

Pozývame na hrad Tematín - ruinu stredovekého hradu v nádherných vrchoch Považského Inovca, prístupnej za symbolický príspevok 1 eur/osoba na opravu hradu. Otváracia doba nepretržitá.

Viac informácií >>

Extra tip: Park miniatúr - Matúšovo kráľovstvo v Podolí

parkminiatur

Zdroj: Park miniatúr Podolie

Hrady a zámky nielen z Trenčianskeho kraja, ale z celého Slovenska môžete navštíviť v obľúbenom parku miniatúr v Podolí. Zaujímavé zmenšeniny skutočných hradov ako na dlani - pozývame na návštevu!

Viac informácií >>

Máte ďalší tip na hrad, či zrúcaninu v okolí Trenčína? Pošlite nám tip, budeme sa tešiť a článok určite rozšírime.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Zuzka 14.12.2022, 20:41

    Hrad Uhrovec - odporúčam , krásny hrad

  • Julka 23.11.2022, 22:52

    Hrad Lednica - odporucam pozriet, krásny hrad, mozno aj trochu podcenovany, malo ludi tam chodi :(

  • David 02.01.2022, 10:52

    Bojnicky zamok asi najlepsi zamok pre mna na Slovensku..

  • Hanka 28.12.2021, 13:38

    Vršatský hrad- odporučam navstivit - lahka pristupova cesta

  • Zuzka 04.12.2021, 21:21

    Vrelo odporúčam hrad Tematín. Zaparkovali sme v hornej časti obce Nová Lehota, kde sa natáča Horná Dolná. Pešo sme zvládli prechádzku krásnou prírodou Považského Inovca asi hodinu k ruinám Tematinského hradu. Absolvovali sme prehliadku hradu a potom cestu späť do populárnej obce Nová Lehota. Pofotili sme sa pri známej "krčme" a "kakaovníku". Odporúčam malým aj veľkým :-).

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár