06. 05. 2024 Hermína 23°C Prehánky, búrky

5 dôvodov prečo sú audioknihy dobré pre deti

Autor: Maria Bodnarova, PR správa
wisteriabooks sk 2047

Zdroj: Wisteriabooks

Audioknihy pomáhajú deťom rozvíjať slovnú zásobu, spôsob vyjadrovania a trénujú fantáziu. Na rozdiel od videa v audioknihách sa používajú oveľa bohatšie vyjadrovacie prostriedky, rovnako ako v klasických knihách. Audioknihy od WisteriaBooks.sk sú načítané známymi slovenskými hercami, ktorých poznáme z filmu, divadla či televízie.

Používanie jazyka

Počúvaním audioknihy si dieťa zvyšuje slovnú zásobu a učí sa ako správne používať slová. Vďaka odlišným hlasom hercov si dieťa taktiež osvojí správnu výslovnosť a intonáciu.

Predstavivosť

Audiokniha poskytuje veľa priestoru na predstavivosť. Počúvanie príbehu pomáha dieťaťu budovať vlastný obraz o svete, porozumieť štruktúre príbehu, podnecuje fantáziu a dáva základy abstraktnému mysleniu.

Koncentrácia

Sústrediť sa na jednu činnosť je u detí vždy veľkou výzvou. V dnešnej zrýchlenej dobe internetu sa deťom schopnosť dlhšej koncentrácie zhoršuje. O to dôležitejšia je pri výchove. Príbehy v audioknách sú tvorené tak, aby dokázali zaujať dieťa či už počas hry, cestovania, alebo pred spaním.

Ľahké čítanie

Audioknihy sú jednoduchšie na čítanie než klasické knihy. Vďaka nim sa ku knižným príbehom dostanú aj tie deti, ktoré majú s čítaním problémy.

Vzťah k literatúre

Azda najdôležitejšie zo všetkého je fakt, že detské audioknihy majú veľký potenciál upevniť v dieťati presvedčenie, že čítanie kníh je radosť. Radosť, ktorá môže dieťa sprevádzať celý život. A o to nám vo vydavateľstve WisteriaBooks.sk ide.

wisteriabooks promo herci

Zdroj: Wisteriabooks

Detské audioknihy nahrávame s najlepšími slovenskými hercami. Vypočujte si ukážky a nazrite aj do zákulisia nahrávania na WisteriaBooks.sk.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia ako hlavný partner.



Napíšte komentár