03. 05. 2024 Galina 25°C Oblačno

Matka roka v čase korony - 5. časť

Autor: Zuzka
zapisky

Zdroj: sdetmi.com

Školský rok sme začali neslávne a to nálezom dvojmesačných zabudnutých desiat v školských taškách. Poviem vám - riadna kvalitka.  

Jeden celý večer sme s mužom špekulovali ako logisticky uhráme nasledujúci deň kvôli rodičovskému združeniu. Jedno auto, tri deti, zápas, oslava, rodičko a to všetko v piatok! Hundrala som celý večer aj ráno celou cestou do školy, kto to kedy videl rodičko v piatok!  Nejako natesno sme to ako-tak nakoniec vymysleli. Ráno vyhodím deti pred školou a o 10 min. mi pípne správa: "Mami, rodičovské bolo včera!" 

Mám aj iný zažitok z rodičovského združenia, ktoré som "žiaľ" stihla.
V triede vládla nespokojnosť, strhla sa búrlivá debata, všetci vyhecovaní a v tej atmoške som si aj ja chcela rypnúť.  Však, čo?  Vravím: "Ďalšia vec, ktorú ste sľubovali a nesplnili je, že deti bude cudzí jazyk učiť native speaker." A vtom momente som pochopila, ako to myslí istý raper pri vete - všetky oči na mne. "Veď native speaker už učí 2 mesiace!
Úplne mi to vypálilo znak na čele "matka roka". Hlavne, že moje dieťa, mi na moju dennú otázku, či už majú toho nového učiteľa, dva mesiace odpovedá: "nie." 

Máme tu opäť dištančné vyučovanie, ktoré mi prinieslo najkrajší moment, keď deti vyslovili vetu: "Chýba nám škola, hneď by sme sa do nej vrátili." To si vyslúžilo zápis do rodinnej kroniky!

Doteraz deti nedočkavo čakali na prázdniny, teraz na akýkoľvek sviatok nedočkavo čakám ja.  

Všetci sme doma. Surfujem po nete viac ako inokedy, všade samý hejt, tak si rad-radom odstraňujem všetky stránky, ktoré ma oberajú o pokoj. Narazím na článok  "Čo nikdy nepovedzte svojmu dieťaťu"...kliknem, čítam a do frasa! Veď všetko som už povedala! A dokonca každému jednému dieťaťu osobitne! No nič, ruším ďalšiu stránku...

Práve som sa rozhodla, že musím so sebou začať niečo robiť a začnem behať a tu Zákaz vychádzania.

Už vôbec nepoužívam make up, iba keď idem so smeťami. Však, čo ak by som práve stretla susedov?

Absolvovali sme celoplošné testovanie.
Došli sme domov, zvoní telefón. Švagriná, že: "Počuj mômu mužovi už asi aktivovali čip, on ti sám od seba začal umývať riad. To on nikdy nerobi." Smejeme sa a zrazu začujem z obývačky hluk. Nakuknem. A tam môj muž pobehuje s vysávačom! To nikdy predtým neurobil. Náhoda? :)

Manžela som vyslala na nákup: ryža, kuracie prsia, smotana. Vráti sa, vybaľuje somariny ako baterky, noviny, žrádlo pre psa, chipsy, ryžu, smotanu... a mäso je kde? Čo teraz uvarím na večeru? Kázala som ti kúpiť iba 3 veci! Tri blbé veci! Zamyslel sa a vraví: "Ale pozri, čo som ešte kúpil" a vyťahuje z tašky víno. Vravím: "Ááále veď to nič, budú párky!" 

Vybrala som sa vyvetrať na poštu do obchoďáku. A pri vchode nám všetkým merajú teplotu. Predomnou stoja asi 3 chlapi. V duchu sa smejem: Chlapom by nemuseli merať teplotu, však keby mali len 37,2°C, sedeli by už doma :)

Kolega v práci zrušil pre koronu svadbu a začali mu chodiť správy od kamošov: Dostal si druhú šancu, nepremárni ju :)

Kedysi písali moje deti list Ježiskovi, teraz píšu už iba mne a to na messenger...

List Ježiškovi od mladšieho syna: 
Xbox live gold, EA Access , The SiMs 4 DL + cats and dogs gundle, RC Nikko Vaporizr, Atmosflare 3D, Beyblade, knihy.
Čítam ja: bla,bla,bla...knihy.

List Ježiskovi od staršieho syna: 
Powercolor RX 470 Red Devil AMD Radeon 4 G b a Seasonic S12III-550 . Pýtam sa, čo to je preboha? Syn prevráti oči, že veď to je grafická karta, PC zdroj, lacnejšia alternatíva, má to 82% efektívnosť, ale nemá to hybrid fen. Vraj , keď chcem, pošle mi článok, že si môžem o tom niečo naštudovať...
Jasné...jediné, čo budem na tom študovať, bude cena.

Vybrali sme sa do Ikei. Vyberám si krásnu TV skrinku a konferenčný stolik. A to si predsa zaslúži aj nové záclony, obraz, rozohnila som sa a beriem aj sviečky a na nový stôl predsa aj nový obrus...nákup sa predĺžil o ďalšiu hodinu. Prídeme do skladu a tam ceduľka VYPREDANÉ!  Od zlosti som išla puknúť, načo mi teraz budú obrus, sviečky??? Nekúpila som teda nič. Sadám do auta naštartovaná a muž sa smeje: "Uf, len tak-tak som stihol vymeniť tie ceduľky."
Pozriem na neho vražedným pohľadom a on: "Veď to bol len vtip."

Prosím vás, keď príde ďalšia vlna, musím ju stráviť s tou istou rodinou?

Napíšte komentár