27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

TOP tipy kam s deťmi vo Viedni

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com a stránky jednotliých miest, V spolupráci
Adresa:Viedeň Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

viedenPlánujete výlet alebo dovolenku vo Viedni? My vieme kam s deťmi vyraziť a užiť si to! Viedeň je výborné miesto na víkendový výlet, len hodinu autom z Bratislavy. Ak sa rozhodnete stráviť v meste viac dní, oplatí sa nájsť ubytovanie v blízkosti centra, kde sa nachádza väčšina atrakcií. A ktoré sú tie najlepšie? Čítajte.


Viac ako polovicu územia Viedne tvorí zeleň a preto tu nájdete množstvo parkov, kde si môžete oddýchnuť. Počas pekných dní si vychutnajte prechádzku historickou časťou mesta, plavbu loďou, či okružnú jazdu električkou. Zábavnou letnou atrakciou je bobová dráha. Počas zimných mesiacov nevynechajte vianočné trhy. Najviac turistov lákajú trhy pred radnicou (Rathplatz) či pred zámkom Schönbrunn. Ak obľubujete korčuľovanie, od januára do marca, navštívte jedno z najväčších mobilných klzísk na svete pri Radničnom námestí s rozlohou 9000m2. Tieto podujatia nájdete vždy aj na našej stránke www.sdetmi.com :).
Poďme sa spolu pozrieť na najlepšie miesta a atrakcie vo Viedni.


Dom mora

Haus des Meeres DANIEL ZUPANC 31

Zdroj: haus-des-meeres.at

Skvelé miesto na rodinný výlet! Priamo v centre Viedne sa nachádza 11. poschodová budova, v ktorej sa zabavíte určite celý deň. Jednotlivé poschodia sú tematicky rozdelené, vo veľkej nádrži na prízemí nájdeme akvárium so žralokmi, ďalej nádrže s piraňami a množstvo iných morských aj sladkovodných rýb. Okrem vodných živočíchov sú tu však aj teráriá s pavúkmi, hadmi a inými plazmi vrátane krokodílov.
Všetky zvieratá však nie sú zatvorené, môžeme tu stretnúť voľne lietajúce papagáje či pobehujúce opičky, ktoré si pri troche šťastia dokážete aj pohladiť. Otvorené 365 dní v roku od 9.00 - 20.00 hod.
Za nás viedenské číslo jeden :)

Viac o Dome mora >>


Madame Tussauds múzeum voskových figurín

DSC06126

Zdroj: Madame Tussauds Wien

 

Múzeum voskových figurín nájdete vo Viedenskom Prátri. Objavíte v ňom osobnosti z histórie Rakúska ako cisárovnu Sisi, hudobné, filmové či športové idoly a mnohé svetoznáme osobnosti v životnej veľkosti. Zažijete veľa zábavy pri fotení aj vďaka rekvizitám, ktoré môžete použiť ako parochne, či bundy. Virtuálna realita vás zas prenesie do obdobia, kedy žila cisárovná Sisi a chytí vás za všetky zmysly - vidíte, cítite, počujete a zažívate. Môžete sa tešiť celkovo na 80 figurín a medzi nimi aj idoly mladých ako Katy Perry, Justin Bieber alebo Lady Gaga. Vyhraďte si na tento zážitok približne hodinu. Ak ste ešte v žiadom  múzeum Madame Tussauds neboli, určite vyskúšajte. U nás také nenájdete!

Viac o Madame Tussauds Wien >>


Technické múzeum

gk170822 TMW 2907 rgb end Fotor

Zdroj: Technisches Museum Wien/Gregor Kuntscher


 

Výborný tip nielen v daždivé dni. Technické múzeum vo Viedni vás presvedčí, že aj v múzeu môže byť zábava. V rozsiahlom priestore uvidíte nádherné exponáty starých áut, helikoptér, balónov a ďalších, o ktorých sa dozviete veľa zaujímavých vecí. Múzeum vás prevedie vývojom vynálezov, aj tých kurióznejších. Môžete si vyskúšať napr. aj prácu moderátora pred televíznymi kamerami. Nachádzajú sa tu aj fungujúce historické zariadenia a stroje. Prvé poschodie s interaktívnymi prvkami, tlačidlami a experimentmi sa bude páčiť isto aj najmenším. Vyčleňte si naň aspoň pol dňa, ale pokojne celý deň, ak milujete techniku. Výborná správa je aj to, že do 19 rokov je vstup zdarma.

Viac o Technickom múzeu >>


Motýlí dom (Schmetterlinghaus)

2020 02 12 224607

Zdroj: schmetterlinghaus.at

Priamo v centre Viedne, len 200 metrov od opery nájdete jedinečnú tropickú oázu, pokojnú a relaxačnú, plnú farieb a života - ide o spomínaný Motýlí dom. V jednom z najkrajších palácov Art Noveau na svete vstúpite do fantastického sveta dobrodružstva a vzrušenia, ktoré je obývané jedným z najpríjemnejších a najfarebnejších tvorov prírody - motýľa.Celoročne tu môžete obdivovať okolo 400 živých, voľne lietajúcich motýľov. Vychutnajte si intenzívne a živé farby a obdivujte milosť a ľahkosť, s ktorou tieto bytosti plávajú vzduchom, okolo vodopádov a exotických rastlín v prostredí vytvorenom špeciálne pre to, aby sa motýle cítili ako vo voľnej prírode.

Viac o Motýlom dome >>


Prírodovedné múzeum

IMG 20190731 131947433

Zdroj: sdetmi.com

Múzeum sa rozprestiera v nádhernej historickej budove priamo v centre Viedne.  Dve poschodia plné zaujímavých exponátov vám zaberú niekoľko hodín, odporúčame si na výlet vyčleniť minimálne pol dňa. Pri vstupe dostanete na informáciách zdarma mapku s jednotlivými expozíciami, jednoducho znázornenú obrázkami, čiže nepotrebujete vedieť ani cudzí jazyk :) Ako bonus majú deti a mládež do 19 rokov majú vstup zdarma!

Viac o Prirodovednom múzeu a našej návšteve s deťmi >>


 

Zábavný park Wiener Prater

prater

Zdroj: sdetmi.com

Wiener Prater patrí so svojimi viac ako 250-tich atrakciami medzi najznámejšie európske zábavné parky.  Je súčasťou viedenského mestského parku Prater, ktorý sa s hrdosťou môže pýšiť medzi najkrajšie parky na svete.Najznámejšou atrakciou je Riesenrad, ruské kolo, ktoré je vysoké 64 metrov a hýbe sa rýchlosťou 75 centimetrov za sekundu.Vstup do areálu je bezplatný. Spoplatnené sú iba jednotlivé atrakcie.

Viac o Pratri >>


ZOO Schönbrunn

grosser panda 1 cdaniel zupanc animal detail 801

Zdroj: zoovienna.at

ZOO Schönbrunn je najstaršou zoologickou záhradou na svete. Vyše 260-ročná história, počas ktorej sa z niekdajšieho cisárskeho zverinca stala jednou z najkrajších a najmodernejších zoologických záhrad sveta. Najobľúbenejšími obyvateľmi zoo sú pandy veľké. Nájdete tu aj žirafy, koaly, tigre, orangutany, slony africké, surikaty a ďalšie. Aj v prípade horšieho počasie je v zoo množstvo krytých pavilónov, kde si môžete s deťmi spraviť prechádzku.

Viac o ZOO >>


Dom hudby

haus der musik

Zdroj: Haus der Musik

Múzeum venované hudbe, ktoré vysvetlí svet hudby deťom zábavnou interaktívnou formou. Poučné od úplného začiatku, kedy skúšate rôzne zvuky, frekvencie až po moment, keď sa stanete dirigentom vlastného orchestra. To všetko na štyroch poschodiach. Parkovisko v okolí nenájdete, preto využite dopravu metrom alebo električkou.


Motorikpark 22

motorikparkAk máte pred sebou pekný deň, môžete deti nechať do sýtosti vyblázniť v Motorikparku, ktorý sa nachádza na okraji Viedne.  Užijete si tam rodinný piknik a deti poteší rozsiahle ihrisko na ploche 21 000m2. Navyše vstup je pre všetkých zdarma. Na mieste nájdete aj WC, bufet a fontánku s pitnou vodou. Odporúčame návštevu mimo horúcich dní, nakoľko je na mieste nedostatok tieňa. Priamo pri parku je aj platené parkovisko alebo môžete zaparkovať pri Bille.


 

Dunajský ostrov & vodný park

wasserspielplatz wien.gv

Zdroj: Wien.gv.at

Pozdĺž rieky Dunaj v úseku 21 kilometrov nájdete zábavu a relax pre celú rodinu - tzv. Donauinsel alebo Dunajský ostrov. Dostanete sa k nemu metrom číslo U1 a U6. Rodičov s deťmi poteší rodinná pláž v dĺžke 250 metrov aj pre najmenších s hĺbkou maximálne jeden meter. Počas horúcich dní sa schladíte zmrzlinou, občerstvíte v reštaurácii a nechýbajú tu ani verejné toalety. Čo ale návštevníkov najviac láka je  voľne prístupný vodný park s atrakciami pre deti na rozlohe 5000m2. Samozrejmosťou sú tu aj sprchy. Pre deti mladšie ako 3 roky je ohradená špeciálna časť, kde si bezpečne môžu užiť vodu. Ak by vám bolo málo, deti sa dosýta vyšantia na v najväčšom trampolínovom centre. Pre odvážnejších je pripravený lezecký park s dozorom.


Botanická záhrada

ma42

Zdroj: MA 42

Hovorí sa jej aj záhrada piatich kontinentov. V Botanickej záhrade, Blumengärten Hirschstetten, nájdete tematické záhrady vďaka ktorým sa razom ocitnete v inej krajine obklopený tropickými rastlinami, palmami či krásnymi sochami. Okrem výnimočných kvetín môžete obdivovať aj labyrint vytvorený z rastlín. Deti poteší aj detské ihrisko či minizoo. Navyše vstup je zdarma. Odporúčame využiť hromadnú dopravu,autobus číslo 95A, 95B alebo metro U2, keďže v okolí nie je parkovisko. Pondelky je areál zatvorený.


Podobne ako na Slovensku, aj vo Viedni platí, že prvú nedeľu v mesiaci je vstup do vybraných múzeí pre všetkých zadarmo a to :  

    • Römermuseum (Rímske múzeum),
    • Uhrenmuseum (Múzeum hodín),
    • Virgilkapelle (kaplnka pod zemou)
    • Neidhart Festsaal (sekulárne nástenné maľby)
    • Hermesvilla (palác)
    • Pratermuseum (múzeum o histórií Prátra a kurióznych atrakciách)
    • Heeresgeschichtliches Museum (Vojenské historické múzeum)

Máte aj vy svoje miesto TOP vo Viedni, ktoré musíte vždy s deťmi navštíviť? Napíšte nám! 

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Adriana 03.02.2022, 09:36

    Vieden pre deti -
    1. Zoo
    2.Prater
    3.Technicke muzeum
    4. Prirodno historicke muzeum
    5.dom mori (Haus es Meeres)
    6.Thermellaa ( termalne kupalisko in aj outdoor, smykalky, toobogany)
    7.dom hudby
    8. Remisse - muzeum elektriciek
    9.motyli dom
    10.botanicka zahrada
    11.Kahlenberg - ,, opicia draha,,
    12.Stefansdom - veza
    13.ZOOM detske muzeum
    14.Donauturm , Donaupark ( vlacik, ihriska)
    15.Millenium city - trampoliny
    16. Familienpark - indoor ihrisko
    17.muzeum trikov a kuziel
    18.Motorikpark
    19.plavby lodou po Dunaji
    20. Donauinsel-ihriska, kupanie,bicykle,.....

  • Michal 29.12.2021, 17:24

    Wiener Prater - niečo bombastické

  • Dominika 22.11.2021, 19:46

    Dom mora - krása , konečne niečo novšieho podmorského typu, viedenské ceny, ale fajn !

  • Anna 06.01.2021, 12:46

    Dom mora-no krásne niečo , veľmi úchvatné pre oči

  • Iva 01.01.2021, 13:20

    Mne sa páči motýli dom. Vstupné pre celú rodinu nebolo príliš drahé, boli sme tam minimalne 2 hodiny.

  • Milos 15.12.2020, 21:07

    Za mňa osobne prírodovedecké múzeum. Je to robené iným štýlom na aký sme zvyknutý na Slovensku a ešte keď viete po nemecky, žiadny problém.

  • Miska 06.12.2020, 07:13

    Vodny park, chodime tam kazde leto a vzdy je tam super. Ceny su v pohode a tiež aj kvalita sluzieb je na vysokej urovni :)

  • Maria 01.12.2020, 23:10

    Chválim Zoo Schonbrun je krásne, čisté a aj cenovo fajn.

  • Veronika 22.11.2020, 23:51

    Botanicka zahrada na vysokej urovni. Celkovo sa Rakusania vedia postarat o taketo zahrady dokonalo.

  • Melany 20.11.2020, 22:20

    Dom mora sme boli viackrát a určite odporúčame!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár