28. 05. 2024 Viliam 28°C Jasno

Bosonohá zábava s deťmi na výletoch po Slovensku

Autor: Petula , Foto: FB, muzeumpraveku.sk, horehronie.sk, smerdzonka.eu
Adresa:Bojnice, Vydrovská dolina, Červený kláštor Telefón:- E-mail:info@sdetmi.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Rozmýšľate čím deti opäť prekvapiť na výletoch? Alebo ste nadšenci chodenia naboso (barefoot) ? Máme pre vás tipy na výlety, kde zažijete bosonohé zážitky na pocitových chodníkoch v blízkosti ďalších zaujímavých miest a atrakcií :)

Bojnice plné atrakcií

mp Fotor

muzeumpraveku.sk

Ak ste v Bojniciach navštívili tunajšiu krásnu ZOO, novootvorenú Vyhliadkovú vežu a zvažujete čo ďalej, je tu aj ďalší zaujímavý tip – Múzeum Praveku. Pri vstupe do múzea hneď vyzývajú, aby ste prehliadku absolvovali naboso, tak, ako chodili aj naši predkovia. Okrem príjemnej masáži deti získajú skúsenosť, aj pocitovú, ako chodili ľudia kedysi.


Železnica a aj skanzeny s chodníkmi

00000035sk Fotor

horehronie.sk

Ak s deťmi pôjdete pozrieť Čiernohronskú železnicu v Čiernom Balogu, zavítajte aj do neďalekého Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline. Nájdete tam pocitový chodník pri časti, kde sú diviaky. Zloženie chodníka je tvorené z prírodných materiálov (tráva, piesok, drevná štiepka, kameň a voda).

Neďaleko sa nachádza Lesný Skanzen Tisovec, ktorý bol otvorený len nedávno v roku 2017. Okrem ohniska, altánov a edukatívnej časti venujúcej sa ochrane lesov, prírody a negatívnemu vplyvu odpadov tam nájdete aj krásny chodník pre bosé nohy.

chodnik Tisovec

sdetmi.com


Prekrásne Pieniny, ktoré nesklamú

Collage Fotor

smerdzonka.eu

V tesnej blízkosti hraníc s našimi poľskými susedmi sa nachádza niekoľko zaujímavých miest a atrakcií, ktoré stojí za to navštíviť. Zaujímavý splav rieky Dunajec na pltiach,  či miesto, ktoré dýcha minulosťou Múzeum Červený kláštor. Dobrý obedík si dáte v kolibe v Goralskom dvore a ďalší zážitok nájdete v parku kúpeľov Červený kláštor. Návštevníkov poteší okruh vonkajšej Kneipp terapie s balančným chodníkom. Ide o terapiu založenú na prechod z tepla do chladu. Určite bude tento zážitok zaujímavý aj pre deti. Z vody vystúpite priamo na balančný chodník, kde si nôžky môžete príjemne pomasírovať.


Viete o ďalších miestach? Napíšte nám ich do komentára a radi ich do článku pridáme :)

Ďaľší tip:

Vyrobte si koberček pre zdravé detské nôžky >>

Tip našej redakcie:
Pre malých výletníkov si zakúpte denník, kde si zaznamenajú všetky zážitky z výletov a dovoleniek. Tá najlepšia zábava na cestách.  >> Kúpiť <<

cestovatel dennik

Napíšte komentár