06. 05. 2024 Hermína 23°C Prehánky, búrky

Minifestival rodičovstva

08.05.2018 Autor: Petra, Foto: MC Meduška
Termín: 19.05.2018 Mesto:Rožňava Zdroj:stránka organizátora

minifestival 2018

Materské centrum Meduška Vás pozýva na Minifestival rodičovstva, v sobotu 19. mája 2018, v Materskom centre Meduška na Kyjevskej 14 v Rožňave (priestory bývalej práčovne v škôlke na sídlisku Juh). V rámci celodenného programu si budete môcť vypočuť prednášky spojené so zážitkovými aktivitami a praktickými ukážkami na rôzne témy týkajúce sa rodičovstva. Je možné prísť na ktorúkoľvek časť programu, ktorá Vás zaujíma, stačí si vybrať. Veríme, že Vás témy zaujmú a radi sa zúčastníte aj celého programu :). Počas dňa bude pre Vás pripravené bohaté občerstvenie (nie je potrebné za neho platiť).

Vstupné na Minifestival rodičovstva je dobrovoľné.

Program:

9.00 - 10.30 - Komplexné cvičenie pre tehotné. S dulou Janou Ivaneckou.

Naučíme sa relaxovať, dychové techniky, dýchanie k pôrodu, cviky na spevnenie panvového dna, na spevnenie chrbtového svalstva, úľavové techniky počas pôrodu. Na túto časť celodenného programu je potrebné vopred ohlásiť svoju účasť na tel. 0908 984 368. Príďte v oblečení, v ktorom sa budete cítiť maximálne pohodlne.

11.00 - 12.30 - Ako sa pripraviť na pôrod? Telom aj dušou... S dulou Janou Ivaneckou.

V tehotenstve je dôležité nájsť si čas pre seba, zastaviť sa, upokojiť, spomaliť tempo, uvolniť si celé telo, spevniť svalstvo, postarať sa o svoje telo aby fungovalo ako má, porozprávať sa s ďalšími tehotnými s rovnakými starosťami i radosťami. Ženy sú v tomto období oveľa citlivejšie, vnímavejšie. Je to šanca naučiť sa (spomenúť si) vnímať svoje telo, jeho potreby, signály a aj takto sa pripraviť na pôrod.
Preberieme rôzne témy podľa potrieb žien o pôrode, napr. aj o prirodzených pôrodoch, aromaterapii, a pod. V príjemnom prostredí a v uvoľnenej priateľskej atmosfére môžete načerpať množstvo informácií zo 14-ročnej praxe skúsenej duly.

13.00 - 14.30 - Dojčenie ako ho (ne)poznáte. S laktačnou poradkyňou Tatianou Bareán Žolnovou

Ak sa v tehotenstve pripravujete na dojčenie, možno narazíte na rozporuplné informácie alebo informácie, s ktorými čo sa týka Vášho dojčenia veľmi "neladíte". Možno ste už dojčenie zažili a radi by ste sa vyhli problémom, ktoré ste pri tom zažívali. Na prednáške (alebo skôr príprave na dojčenie) sa dozviete, čo je potrebné pre úspešné dojčenie, ako sa vyhnúť bežným problémom spojených s dojčením (prípadne ako ich riešiť, ak už nastanú), kedy a ako treba zlepšiť dojčenie, čo pri dojčení určite robiť nemusíte... a mnoho iných užitočných informácií zo 7-ročnej praxe skúsenej poradkyne pri dojčení.

15.00 - 16.00 - Nosíme sa! Nosíte sa? S poradkyňou pre nosenie detí Milkou Bekešovou.

Bábätká sú radi s mamičkou vo veľmi blízkom kontakte. Podporuje to ich vývoj po duševnej aj fyzickej stránke. Na prednáške sa dozviete, prečo je dôležité nosiť bábätká a ako to správne robiť. Celkom určite sa naučíte jeden až dva spôsoby viazania a budete tak lepšie pripravená na dobrodružnú cestu životom s Vaším dieťaťom :).

16.30 - 17.30 - S dieťaťom bez plienok. S Jankou Hlaváčovou, mamičkou praktizujúcou bezplienkovú metódu

Možno to znie prekvapujúco (pre niekoho šokujúco), ale deti sú od narodenia pripravené byť bez plienok. Dokazujú to rôzne štúdie aj príklady "z praxe". Okrem toho, že sa praktizovaním bezplienkovej metódy naučíte lepšie rozumieť signálom svojho dieťaťa, pokožka Vášho dieťaťa bude menej namáhaná, ušetríte Vaše peniaze a tiež životné prostredie. Príďte si vypočuť, ako sa to dá.

 

Napíšte komentár