03. 05. 2024 Galina 25°C Oblačno

Ekofestival Nitra 2018

09.04.2018 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 16.06.2018 a ďalšie Mesto:Nitra Čas:9:00 Zdroj:stránka organizátora

29684038 595832954103730 6188487346721971796 n

Hlavným cieľom ekofestivalu je prezentácia občianskych združení zo Slovenska, ČR, Maďarska, Poľska a Rakúska, ktoré sa venujú praktickej ochrane prírody, environmentálnej výchove ako aj propagácii a aplikovaniu princípov udržateľného spôsobu života.


Priestor sa ponúkne aj firmám či malovýrobcom, ktorí sa zaoberajú rôznymi ekologickými témami ako sú napr. ekologické staviteľstvo, využívanie obnoviteľných zdrojov energie, ekologické poľnohospodárstvo, lokálne a biopotraviny, ekodrogéria atď. 
Hlavnou témou prvého ročníku Ekofestivalu bude synergický efekt spolupráce v oblasti ochrany prírody. Práve kooperácia, zdieľanie informácii, vzájomná previazanosť a podpora ekologických organizácii je veľmi dôležitá, aby sme mohli účinne chrániť a prípadne aj zveľaďovať prírodné bohatstvo našej jedinečnej a jedinej planéty Zem.

Sprievodným podujatím bude Konferencia o ochrane prírody, kde budú svoje príspevky prezentovať ochranári, občianski aktivisti ako aj akademickí pracovníci zo Slovenskej a Českej republiky.

Počas dvoch dní bude zabezpečený program prednášok, filmových produkcií a tvorivých dielní. Prvý deň (piatok) bude pripravený sprievodný program pre žiakov (MŠ, ZŠ, SŠ) a pre študentov vysokých škôl, za podpory ministerstva školstva. Druhý deň (sobota) bude organizovaný program dostupný pre širokú verejnosť. Súčasťou podujatia bude aj "eko-jarmok", kde si budete môcť kúpiť kvalitné výrobky od regionálnych pestovateľov, výrobcov a remeselníkov. Na podujatí budú taktiež k dispozícii stánky s občerstvením z lokálnych a ekologických zdrojov a nebudú chýbať ani atrakcie pre najmenších.

VSTUP JE ZDARMA

Kde: Agrokomplex Nitra

Napíšte komentár