27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Rušňoparáda 2018

22.03.2018 Autor: Petra, Foto: Rusnoparada.sk
Termín: 15.04.2018 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

A2 FIN program RP 2018

KDE? V košickom Rušňovom depe ZSSK, Pri bitúnku 2

KEDY? V sobotu a nedeľu 14. – 15. apríla 2018 vždy od 9:00 h

 

Čo je RUŠŇOPARÁDA?

Rušňoparáda je najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach. Organizátormi podujatia sú Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a OZ Detská železnica Košice.
Ide o tradičné rodinné podujatie cielené na predstavenie unikátnych historických rušňov i moderných vlakových súprav a rušňov. Návštevníci si ich budú môcť doslova ohmatať. Pre deti sú od rána až do večera pripravené zábavné atrakcie a kreatívne dielne, občerstvenie, hudba, premietanie a ďalší program. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska, dokonca aj z takých miest, kde už osobná doprava roky nepremáva (Sečovce, Medzev).

Rušňopráda 2018 je jedným z TOP podujatí Terra Incognita pod gesciou KOCR KRT.

Vstupenky:

Vstupenky získate priamo pri hlavnom vstupe do depa, na online predpredaji alebo pri zakúpení cestovného v mimoriadnych nostalgických vlakoch, ktoré zapezpečujú návoz priamo do areálu. Výťažok zo vstupného ide na záchranu historickej železničnej techniky a na organizáciu podujatia. Na podujatí sú okrem historickej a súčasnej železničnej techniky aj viac ako dve desiatky sprievodných aktivít a atrakcií či vystúpení.

           Deti 3 - 15 rokov / dôchodcovia / ZŤP 2,50 €
  Dospelí 5.- €
  Rodinný lístok (dvaja rodičia a dve a viac vlastných detí) 12.- €

Predpredaj lístkov 10% zľava cez www. ticketware. sk alebo osobne: RIB, Hlavná 48, Košice. Tieto lístky nie sú cestovnými lístkami na nostalgické jazdy, lístky na nostalgické jazdy sa kupujú priamo vo vlakoch.

Online si môžete vopred zakúpiť lístok na:
Dospelý a detský -
 http://ticketware.eu/p/6l0g
Rodinný lístok - http://ticketware.eu/p/6l0v

Ako sa dostanete do depa:

Na Rušňoparádu 2018 sa môžete dostať každú hodinu vlakom z hlavnej železničnej stanice. Súčasne bude na trase Námestie Maratónu mieru – Námestie osloboditeľov – Rušňové depo premávať v hodinových intervaloch bezplatná autobusová doprava. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich bude posila premávať operatívne a častejšie.

Vlakom/mimoriadna bezplatná kyvadlová doprava:

Z hlavnej stanice Košice do depa KAŽDÚ HODINU 8:15 h  – 18:15 h
Z depa na hlavnú stanicu Košice KAŽDÚ HODINU 8:45 h – 18:45 h

Vlaky o 18:15 h do depa a 18:45 h na stanicu pôjdu iba v prípade potreby. Odchody kyvadlovej dopravy sa môžu odchyľovať od stanovených odchodov z dopravných dôvodov.

Autobusom/mimoriadna bezplatná doprava DPMK:

Z Nám. Maratónu mieru do depa KAŽDÚ HODINU 9:00 h - 16:00 h
Z depa na Nám. Maratónu mieru KAŽDÚ HODINU 9:30 h - 16:30 h

Zastávky: Námestie Maratónu mieru/zastávka na Továrenskej - Mlynská bašta - Vodná - Jakabov palác - Námestie Osloboditeľov - Senný trh - Depo/ulica Pri bitúnku. Zastávky platia aj po opačnej trase.

Napíšte komentár