28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Hravý Starý zámok

21.02.2018 Autor: Annie, Foto: muzeumbs.sk
Termín: 10.03.2018 Mesto:Banská Štiavnica Zdroj:stránka organizátora

hsz

Slovenské banské múzeum Vás srdečne pozýva na zimnú rodinnú hru s názvom Hravý Starý zámok, ktorá sa bude konať 10. marca 2018 od 08.00 do 16.00 hodiny v priestoroch Starého zámku v Banskej Štiavnici.

Pre našich návštevníkov sme pripravili netradičnú a zábavnú rodinnú hru s indíciami pod názvom Hravý Starý zámok. Deti s rodičmi sa budú môcť prechádzať po areáli zámku,  v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku. Po privítaní budú vzácni hostia oboznámení s pravidlami hry. V Karneri a v delovej bašte čakajú na malých hádačov hádanky, ktoré súvisia s remeslami. Hostia, ktorí k nám zavítajú budú mať v tento deň jedinečnú možnosť prehliadky expozície hodín vo Zvonovej veži. V Severnej veži potrápime malých hádačov štiavnickým nárečím, zároveň im umožníme získať  niekoľko indícií, pri ktorých sa  určite aj niečo zaujímavé dozvedia. V slávnej fajkárskej dielni si budú môcť vyrobiť hlinenú ,,štiavničku“, za svoju šikovnosť môžu získať aj ,,výučný list“ a indíciu do tajničky. V priestoroch fajkárskej dielne vyskúšame bystré hlavičky hádačov aj spoznávaním netradičných predmetov z minulosti.

Tí návštevníci, ktorí prídu 10. marca na Starý zámok do 14:00, môžu s hracím plánom zadarmo navštíviť aj výstavu V Modrobielom lese (Mineralogická expozícia – Berggericht).

 

Napíšte komentár