28. 04. 2024 Jarmila 20°C Polooblačno

Čítanie s porozumením - Ako sa nestratiť v príbehu

24.10.2017 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 14.11.2017 a ďalšie Mesto:Modra Zdroj:stránka organizátora

citat

Pozývame Vás na dve stretnutia - semináre, ktoré sú orientované na praktickú pomoc ako zvládať s deťmi výuku čítania a ako u nich rozvíjať čítanie s porozumením. 


Seminár je určený pre všetkých, ktorí sa venujú rozvoju vzťahu detí ku knihám a príbehom, pre pedagógov základných škôl, študentov pedagogických škôl, rodičov, starých rodičov či knihovníkov. 

Seminár vedie Timotea Vráblová – pôsobí v Ústave slovenskej literatúry SAV v Bratislave, kde sa venuje staršej slovenskej a detskej literatúre. Prednáša detskú literatúru a psychológiu detského diváka na Katedre bábkarskej tvorby VŠMU v Bratislave. Lektoruje semináre a workshopy tvorivého čítania a písania doma i v zahraničí. Je zakladateľkou festivalu Knižné hody. Autorsky spolupracuje s vydavateľstvom Trio Publishing na tvorbe príručiek Čítanie s porozumením. Je prezidentkou Slovenskej sekcie Medzinárodnej únie pre detskú knihu (IBBY).

Termíny:

  • utorok 7. 11. o 18.00 hod. - I. časť odborného seminára: Ako sa nestratiť v príbehu? Ako motivovať deti k čítaniu, ako porozumieť príbehu a zároveň posilňovať priateľstvo medzi dieťaťom a knižkou. 

  • utorok 14. 11. o 18.00 hod. - II. časť odborného seminára: Ako sa nájsť v príbehu cez legendu, povesť a rozprávku. Ako správne čítať, prezentovať a rozoberať literárne dielo povesť/ľudovú rozprávku s deťmi školského veku. Zachytenie príbehu, práca s textom, hľadanie symbolov v jazyku, motivovanie k čítaniu. 

Miesto: Mestská knižnica v Modre, Kultúrny dom Modra 

Prihlášky: kniznica@kcmodra.sk (prihláste na prosím najneskôr do 6.11. 2017, ďakujeme)

Napíšte komentár