06. 05. 2024 Hermína 23°C Prehánky, búrky

5 minút pre zdravie

04.09.2017 Autor: Danka, Foto: FB Spolok medikov SZU
Termín: 30.09.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

eurovea

Srdečne Vás pozývame na 6.ročník akcie 5 minút pre zdravie, ktorá je organizovaná Spolkom medikov SZU v spolupráci s Lekárskou fakultou, Fakultou verejného zdravotníctva a Fakultou ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií SZU.

Táto akcia sa uskutoční v sobotu 30.9.2017 od 10.00 do 19.00 hod. v obchodnom centre Eurovea. 

Počas tohto dňa bude v nákupnom centre umiestnených niekoľko stanovíšť, pri ktorých sa záujemcovia môžu interaktívnou formou dozvedieť dôležité informácie k rôznym témam týkajúcich si ich zdravia.

Medzi každoročne najnavštevovanejšie stanovištia patria: 

  • Čísla pre zdravie, v ktorom bude záujemcom meraný krvný tlak, cholesterol a iné krvné parametre
  • Prvá pomoc- s možnosťou vyskúšania si poskytnutia prvej pomoci na resuscitačných figurínach a tiež nahliadnutia do vybavenia sanitného vozidla. 
  • Okrem iného sú prichystané stanovištia s meraním CO a splodín vo vydychovanom vzduchu s informáciami o účinkoch fajčenia na organizmus, stanovište venované stravovaniu a zdravému životnému štýlu.
  • V stanovišti sexuálneho zdravia sa bude venovať prevencií sexuálne prenosných ochorení a tiež bude k nahliadnutiu figurína určená na samovyšetrovanie prsníkov. 
  • Ďalším zo stanovíšť bude Pohyb pre zdravie, v ktorom získate zaujimavé informácie o pohybe.Tak ako aj po minulé roky akciu príde podporiť organizácia Europacolon s Patrikom Hermanom, ktorý zdôrazňuje potrebu prevencie v predchorobí rakoviny hrubého čreva.
  • Tohtoročnou novinkou bude stánok Sedem životov, kde sa budete môcť dozvedieť niečo viac o darcovstve orgánov. 
  • O našich najmenších bude postarané v detskom kútiku, kde im v spolupráci s Curaproxom študenti ukážu ako sa správne čistia zúbky. 
  • Zaujímavé bude aj stanovište OZ Hematit, kde Vám s radosťou určia hodnotu hemoglobínu a krvnú skupinu.

Nájdite si aj Vy v tento deň 5 minút pre svoje zdravie.

Napíšte komentár