26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Workshop: Ako zvládnuť emócie svojich detí s láskou

03.09.2017 Autor: Petula , Foto: FB
Termín: 28.09.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

ako zvlasdnut

Etikoterapeutický workshop o tom, ako prestať manipulovať a ovládať svoje deti a vychovať z nich sebavedomých a emocionálne vyrovnaných ľudí.


Nie len pre tých:

• ktorí cítia, že emócie svojich ratolestí im prerastajú cez hlavu
• ktorým sa často stáva, že v komunikácii s deťmi hovoria a robia niečo, čo ich neskôr mrzí a ľutujú to, pretože hlboko v sebe cítia, že to nie je správne
• ktorých táto téma zaujíma a chcú svojim deťom (a aj partnerom, pretože to platí aj v partnerskom vzťahu) dať bezpodmienečnú lásku a pozornosť
• ktorí cítia, že im niečo bráni prejaviť sa voči dieťaťu ako milujúci rodič, najmä v kritických situáciách
Workshop je tiež určený pre všetkých, ktorí cítia, že majú potenciál zlepšiť sa v komunikácii s ľuďmi, najmä ak je v nej viac emócií, než sa im páči.


Neurobte preto svojim deťom to isté, čo nevedome urobili vaši rodičia vám. Naučte ich ináč pracovať s emóciami, než že ich odmietnete, zľahčíte situáciu alebo z nich urobíte nejakú všemocnú silu, proti ktorej sme bezmocní.


Trend, ktorý bohužiaľ platí už dlhé roky, je, že chceme mať dobré a poslušné deti. Deti, ktoré neodvrávajú, nekričia, neplačú, učia sa, neskáču, nelietajú a tak podobne. A čo je dôležité, nemajú mať negatívne emócie. Hoci dnes máme k dispozícii oveľa viac literatúry, času, manuálov a možno aj ochoty k tomu, aby sme využívali iné výchovné prostriedky než sú krik, tresty, či prílišné autoritárstvo, ide nám to ťažko, pretože nás to nikto neučil a to, čo sme sa naučili (odmietať, umenšovať alebo bezmocne k emóciám vzhliadať) nevieme zmeniť.

Okrem iného zistíte:
- ako dosiahnuť, ABY S VAMI DETI SPOLUPRACOVALI preto, že chcú a nie preto, že sa boja trestu alebo že dostanú odmenu,
- ako dosiahnuť, aby z vášho DIEŤAŤA VYRÁSTOL SEBAVEDOMÝ A EMOCIONÁLNE VYROVNANÝ DOSPELÝ,
- ako PREJAVIŤ LÁSKU aj v ťažkých situáciách (je ľahké milovať dieťa, ktoré robí to, čo chcete vy),
- ako FUNGOVAŤ S DEŤMI BEZ OVLÁDANIA, MANIPULÁCIE A TRESTOV,
- čo STOJÍ V CESTE vašej múdrosti a láske pri komunikácii v ťažkých situáciách A AKO TO PREKROČIŤ.

AKO BONUS sa naučíte techniku, ktorá vám bude užitočná aj vo vzťahoch s dospelými ľuďmi, vašimi partnermi, priateľmi, či kolegami. Techniku, ktorá vás naučí byť POZOROVATEĽOM svojich myšlienok v hlave a vybrať z nich tie, ktoré vám umožnia vidieť vaše deti v láskyplnom svetle.

Viac o lektorke Jane Mladej:
Pracuje ako emočný kouč, etikoterapeut a vzťahový mediátor. S klientmi rieši ich vzťahy k sebe, k druhým, pracuje spolu s nimi na ich sebavedomí a sebadôvere.
Emócie pokladá za veľmi dôležité vo vzťahoch a jej zámerom je, aby ľudia vedeli pracovať so svojimi emóciami ako aj s emóciami svojich blízkych. Ak to nevieme a svoje emócie odmietame, potláčame, zľahčujeme alebo sa ich bojíme, prejavia sa na tele ako fyzická bolesť a neskôr ako choroba. A to všetko sa začína v detstve, do ktorého je potom v terapiách s klientami potrebné sa vrátiť, aby pochopili svoj príbeh a mohli zmeniť cestu a smer. Viac sa dozviete na stránke www.koucmed.sk.

Kedy: štvrtok, 28. 9. 2017 o 18.00 hod
Kde: Monsters Cafe and Bar, Rusovská cesta 50-56, Bratislava-Petržalka
Cena: 10€.
Trvanie: 2 hodiny
Čo si so sebou priniesť: pero + papier + dobrú náladu.

Prihláste sa mailom na jana.mlada@koucmed.sk, telefonicky na M: 0944/581 222. Kapacita miest je obmedzená počtom 15 osôb.

Napíšte komentár