04. 05. 2024 Florián 25°C Skoro jasno

Biela noc v Bratislave 2017

30.08.2017 Autor: Danka, Foto: FB Biela noc
Termín: 07.10.2017 Mesto:Bratislava Čas:19.00 - 2.00 Zdroj:stránka organizátora

bielanoc

Srdečne Vás pozývame na 3.ročník Bielej noci v Bratislave. Najväčší a najnavštevovanejší medzinárodný festival súčasného umenia sa stal neodeliteľnou súčasťou hlavného mesta.


Čo je Biela noc?

Biela noc ponúka návštevníkom netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú zážitkov a nových vnemov. Počas poslednej septembrovej soboty sa noc stáva dňom a ulice nočného mesta sa zaplnia ľuďmi a umením. Každý návštevník dostane umeleckú mapku, ktorá ho sprevádza rôznymi umeleckými zastávkami: vizuálne atraktívnymi inštaláciami, koncertami, filmami, rozličnými divadelnými predstaveniami, tancom, literatúrou, živou performance… Pestrá ponuka rozličných umeleckých žánrov zaručí každému spoznanie najnovších trendov v rozličných umeleckých disciplínach. Popri umení návštevníci objavia zaujímavé a netradičné priestory, ktoré výnimočne prichýlia súčasné formy umenia ako napríklad nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, nákupné centrá, parkoviská, súkromné priestory a rôzne ľuďom bežne neprístupné miesta.

Mapa Bielej noci - atrakcií KLIK SEM

Biela noc ponúka návštevníkom netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú zážitkov a nových vnemov, ktorá trvá od západu až do východu slnka. Počas jedného výnimočného víkendu sa noc stáva dňom a ulice nočného mesta sa zaplnia ľuďmi a umením. Každý návštevník dostane umeleckú mapku, ktorá ho bude sprevádzať rôznymi umeleckými zastávkami: vizuálne atraktívnymi inštaláciami, koncertmi, filmami, rozličnými divadelnými predstaveniami, tancom, literatúrou, performance… Pestrá ponuka rozličných umeleckých žánrov zaručí každému spoznať najnovšie trendy v rozličných umeleckých disciplínach. Popri umení návštevníci objavia zaujímavé priestory, ktoré výnimočne prichýlia súčasné formy umenia ako napríklad nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, metrá, plavárne, nákupné centrá, parkoviská, súkromné priestory a rôzne ľuďom bežne neprístupné miesta.

Biela noc myslí aj na detského diváka. Vymysleli sme špeciálnu festivalovú trasu pre rodiny s deťmi. V programe však je aj pár výnimiek, ktoré nie sú vhodné pre detského diváka (informácie na webstránke alebo v tejto aplikácii), na mieste tieto informácie poskytnú naši dobrovoľníci.

Ciele Bielej noci

  • podporovať a šíriť súčasné formy umenia
  • podnietiť záujem širokej verejnosti o súčasné umenie
  • podporiť tvorbu domácich a zahraničných umelcov a vznik nových kvalitných umeleckých diel
  • priniesť do Košíc a Bratislavy svetovú umeleckú špičku
  • podporiť kultúrny turizmus mesta
  • podporiť rozvoj kreatívneho priemyslu v meste
  • zviditeľniť netradičné, nepoznané, ale aj významné miesta Košíc a Bratislavy
  • spojiť prostredníctvom umenia Košice a Bratislavu so svetovými metropolami, ktoré sú nositeľmi tejto prestížnej značky WHITE NIGHT
  • edukovať publikum každej vekovej kategórie
  • šíriť interpretáciu umenia pre detského diváka
  • podporiť rozvoj dobrovoľníctva a kultúrnej mediácie
  • podporiť participačné umelecké a sociálne projekty pre sociálne alebo zdravotne znevýhodnené skupiny ľud

Garantujeme, že nezaspíte!

BN PASS

Diela, ktoré sa nachádzajú v interiéri či inak ohradenom priestore, budú prístupné len so zakúpeným BN Passom. BN PASS: 8 €, deti do 15 rokov, dôchodcovia a ZŤP zadarmo. Online vstupenky si môžete zakúpiť TU do 07. 10. 2017 do 12:00 hod.

V čase festivalu odporúčame nechať auto doma. Posilnená bude nočná MHD ako aj autobusové spojenia s krajskými mestami. V mape nájdete aj odporúčané cyklotrasy ako aj strážené parkovisko pre bicykle v Cyklokuchyni. Vďaka Cyklokoalícii sa na BN dostanete aj v sprievode tzv. cyklobusov z jednotlivých mestských častí.

BielaNOC mapaBA 2017

Napíšte komentár