26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Bistro Žufaňa

Autor: Petula , Foto: FB Žufaňa
Adresa:Dulovo námestie 4, Bratislava - Ružinov Telefón:0948 768 086 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Žufaňu volajú familiárne verejná obývačka.

Veľmi neformálne a pohodové. Tak by sa v krátkosti dalo nazvať toto schované miestečko na Dulovom námestí, kde denne dostať lokálne jedlá z čerstvých surovín. A čím je ešte iné a výnimočné? Aj malí papkáči si prídu na svoje. Snažia sa, aby ste sa tu cítili ako doma. Aby ste si dovolili byť sami sebou, spolu. Vítané sú vyložené nohy, zvedavé deti, extravagantní kamoši, sŕkanie, chlpáči, vylízané misky. Chcú vám servírovať obľúbený koláč a cappuccino skôr, ako si ho vypýtate. Lebo si vás poznajú. Pozrite si ponuku.

Dobroty

Pohodlne sa usaďte, v Žufani vám radi poradia, ktorá z dobrôt by mohla zapasovať vašim chuťovým pohárikom. Ponáhľate sa? Nevadí, všetky pochúťky si môžete zobrať so sebou. Aké to sú?

Kaše

Kotol energie pre zlepšenie nálady. Nakopnite ňou deň alebo si doprajte zdravý dezert po obede. Kaše obsahujú kvalitné zrno, zdravé tuky vo forme orechov, semien či olejov. Osladia vám život, a to bez cukru. Sladia sa prírodnými sladidlami. Každý deň vo verzii vegan aj bez lepka.

IMG_8328web



Polievky

Každý deň ľahká desiatová, aj polievka ako hlavné jedlo. Ako sa z nich vysomáriť? Ľahká desiatová je polievka, ktorá zahreje, posilní, ale v bruchu nechá miesto aj pre ďalšiu dobrotu. Hlavné jedlo je taká tá polievka, čo v nej stojí lyžica. Často hustá, strukovinová či s poctivým farmárskym mäsom. Postačí ako hlavný chod. I keď, na dobrý koláčik je miesto vždy. 

IMG_8387web

 

Nátierky

Nájdete tu obľúbenú klasiku i experimenty, ktoré osviežia tradičné chute nátierok našimi objavmi z ciest za hranicami. Svojho favorita si nájdu vegáni, aj zásadoví mäsožravci. Každý deň viac druhov v ponuke, už si len vybrať!

 IMG_8197web

Koláče

Zachcelo sa koláčov, na ktorých v detstve vyrastali. Uzhodli sa, že aj vám také ponúknu. Kysnutý s makom či tvarohom, nadýchané piškótové cesto, vôňa pečených jabĺk, škorice a pečených orechov. Čo si budete hovoriť, treba ochutnať.

 IMG_8234web


Otváracia doba:

  • Po-Pia: od 7.00 do 19.00 hod
  • So: od 8.00 do 15.00 hod
  • Ne: od 9 do 15 hod

Mapa: N 48° 8′ 59″ E 17° 8′ 3″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Nikola 02.01.2020, 15:07

    Bistro má zaujímavé jedlá v ponuke a niekedy aj esteticky krásne urobené.

  • Natalia 22.12.2018, 18:03

    Robia tu velmi chutne(nielen) polievky uz roky.

  • Petak 04.10.2017, 07:45

    Chválim, výborné, chutné jedlo, veľké porcie, dá sa z čoho vybrať a pochutiť si.
    Milý personál.
    Doporučujem každému.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár