04. 05. 2024 Florián 25°C Skoro jasno

Slnečný festival 2017

23.07.2017 Autor: Danka, Foto: FB Slnečný festival
Termín: 09.09.2017 a ďalšie Mesto:Senec Zdroj:stránka organizátora

2017 baner 700 300

„Senec žije divadlom“

To je motto festivalu. Ambíciou je zaplniť mesto Senec divadlom – bábkovým, pouličným aj pohybovým, novým cirkusom – žonglovaním, akrobaciou, hudbou, tancom, literatúrou aj výtvarným umením.

Festival je miestom pre všetkých zážitku chtivých, divadlom posadnutých, bábkou uchvátených, tvorivých a tvorivosť hľadajúcich, tých, ktorí majú radi príbehy, rozhovory aj knihy a ich autorov. Tých, ktorí sa radi nechajú upútať, ale aj tých, čo sa sami upútať neboja. Slnečný festival je miestom stretávania ľudí, myšlienok a tvorivých nápadov. Chce vám sprostredkovať nové skúsenosti a zážitky zo spoločného zdieľania a objavovania nepoznaných dimenzií mesta a jeho zákutí.

Mysliac na detského, dospelého i teenagerského diváka, je pripravený program z tvorby známych i menej známych zoskupení.

S predstavením pre malého aj veľkého diváka k vám zavíta Teatro Tatro a svoju Červenú čiapočku vám predstaví v novom „malom“ šapite.   Atmosférou zo svojich relácií vás príde potešiť FIDLIBUM aj s kamarátmi. Dospelí diváci sa môžu tešiť na skvelé spracovanie Shakespearovej Noci Svätojánskej v podaní Túlavého divadla v réžii Jakuba Nvotu i na nezabudnuteľné výkony pouličných tvorcov z Divadla na vysokej nohe a ich chodúľové „kúsky“.

Prvý deň sa bude slávnostne otvárať festival na viackrát – najskôr výstava Katedry bábkárskej tvorby VŠMU, potom samotný festival a nová premiéru divadla ZnudyĽudu a celé sa to zavŕši koncertom skupiny La3noCubano. Druhý deň sa ukončí rozprávaním s Hanou Lasicovou.

Dátum: 8.9.- 9.9.2017 (piatok-sobota)

Predpredaj vstupeniek bude online,bude aj tento rok. Priamo cez stránku slnečného festivalu, prípadne prostredníctvom eventu na fcb profile festivalu. Vstupenky na predstavenia z hlavného programu si budete môcť zakúpiť v kultúrnom dome MsKS Senec alebo v Parku oddychu -Amfiteáter. Na jednotlivé predstavenia na altánku sa budú predávať lístky pol hodinu pred samotným predstavením. Vstupenky bude možné zakúpiť aj v kancelárií MsKS Senec.

Plagat slnecny festival

„Senec žije divadlom“

Napíšte komentár