02. 05. 2024 Žigmunt 24°C Skoro jasno, búrky

Festival Život na hrade

10.07.2017 Autor: Claudinka, Foto: FB @ZivotNaHradovej
Termín: 16.07.2017 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

19055544 1568519393189218 8851482229846270337 o

Život na hrade! Stredoveký festival, ktorý vznikol spojením viacerých pre Košický hrad tradičných podujatí do jedného celku. Festival stredoveku “Život na hrade” pozostáva z podujatí, ktoré budú tento rok písať už päťročnú tradíciu. Spojením festivalu dobovej hudby Musica historica, prehliadky dobových divadiel Teatrum in Castrum a pešieho turnaja pánov podľa Reného z Anjou vznikla interaktívna inscenácia priamo v prostredí Košického hradu. Po piatich rokoch existencie týchto podujatí sa rozhodli organizátori spojiť ich do jedného uceleného festivalu. A to hlavne kvôli divákom, dôvodom je ponúknuť návštevníkom viac zo stredoveku v priebehu jedného víkendu.

 

Musica historica! Vystúpia stálice scény na Košickom hrade Quanti Minoris (CZ), zoskupenia, ktoré už diváci videli na hradnom kopci, Strigôň, Cailleach (všetci SK), Subulcus (CZ), Marcy Kovats (HU) a samozrejme aj novinky hradnej hudobnej scény ako sú Gjoll a Páni času (všetci SK).

Teatrum in castrum! Podujatie, ktoré predstavuje divákom formy dobového, najlepšie stredovekého divadla. Tu uvidia diváci taktiež stálice scény na Košickom hrade košické zoskupenie Via Cassa a Šaška Fjodora so šašom Krakom.

Peší turnaj pánov podľa Reného z Anjou! Tak pri tomto podujatí nejde o inscenáciu! Toto bude rekonštrukcia turnaja podľa zápisov stredovekého učenca a šľachtica Reného z Anjou. Turnaja sa zúčastnia páni naprieč stredovekým Uhorskom. Svoju účasť potvrdili títo páni: Magister Donč, Felicián Zach, lord Alfonz, pán Albert Užský a košičanom neslávne známy pán Aba. No to zrejme nebude všetko, keďže pozvánky pre bojovníkov sú stále otvorené.

 

Napíšte komentár