02. 05. 2024 Žigmunt 24°C Skoro jasno, búrky

Otvorenie sezóny v Schaubmarovom mlyne

29.06.2017 Autor: Danka, Foto: sng.sk
Termín: 02.07.2017 Mesto:Pezinok Zdroj:stránka organizátora

mlyn

Pozývame Vás do Schaubmarovho mlyna v Pezinku. Otvára sa pre Vás nová výstava  Medzi selankou a drámou, taktiež je pripravený bohatý program pre rodiny s deťmi, bude dobré jedlo a pitie a na záver dňa aj koncerty – vystúpi Archívny chlapec a Katarína Máliková! 

Schaubmarov mlyn v Pezinku-Cajle je už od 70. rokov súčasťou SNG. Mlyn je kultúrnou a technickou pamiatkou – nájdete tu funkčnú mlynskú technológiu a celý areál okolo Schaubmarovho mlyna sa podarilo zachovať ako pôvodnú vidiecku usadlosť. V tomto roku sa podarilo pripraviť viacero noviniek – areál čiastočne rekonštruovať, dobudovať nové služby, organizovať zaujímavý umelecký, kultúrny a vzdelávací program. To všetko s jedným cieľom – vytvoriť zo Schaubmarovho mlyna moderné miesto s príjemnou atmosférou, kvalitným programom a priateľskými službami. 

Program:

  • 14.00 Otvorenie výstavy Medzi selankou a drámou 
  • 15.00 Prehliadka výstavy Medzi selankou a drámou s kurátorkou Alexandrou Tamásovou 
  • 15.30 O mlyne – rozprávanie o Schaubmarovom mlyne pre deti aj dospelých
  • 16.00 Detský expres – interaktívna prehliadka výstavy Medzi selankou a drámou s deťmi a pre deti. Na komentovanej prehliadke sa porozprávame o tom, kto je to samouk a ako sa kreslia sny. Vyskúšame, či sa dá kresliť automaticky a spolu objavíme príbehy vystavených diel.
  • 16:30 O mlyne – rozprávanie o Schaubmarovom mlyne pre deti aj dospelých
  • 17.30 koncert Archívny chlapec – Archívny Chlapec začal svoju hudobnú kariéru akustickým albumom Zvery, ktorým definoval zatiaľ neprebádané územie slovenského pesničkárstva - svojským hlasom spieva naliehavé texty a jeho hudba má tenznú atmosféru.
  • 19.00 koncert Katarína Máliková – Katarína Máliková je mladá, ambiciózna speváčka, klaviristka a skladateľka, ktorá tvorí originálne skladby a upravuje aj aranžmány ľudových piesní. 
  • 14.00 – 17.00 Workshopy pre rodiny s deťmi - ako interaktívna dobrodružná mapa Samouk, myšlienková mapa, ručne stručne - výroba vlastného recyklovanáho papiera.

Dátum: 2.07.2017 (nedeľa) od 14.00 do 22.00 hod.
Vstup je voľný!

 

 

Napíšte komentár