27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Ruža Ružinova

21.06.2017 Autor: Maria Bodnarova, Foto: Cultus
Termín: 02.07.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

web plagatRUZA1

MČ Ružinov a Cultus Ružinov tento rok ocenia tie najkrajšie a najvoňavejšie ruže z ružinovských záhrad a skrášlia Park Andreja Hlinku vysadením ruží, do ktorého sa môžu zapojiť deti aj dospelí. 


To všetko na prvom ročníku podujatia RUŽA RUŽINOVA, ktoré bude v nedeľu 2. júla v Parku A. Hlinku. Návštevníkov okrem pestrých farieb a krásnych vôní kvetov potešia aj stánky a ochutnávky výrobkov z ruží a bohatý kultúrny program.
 Od obeda je pripravená súťaž ružinovských záhrad o NAJKRAJŠIU, NAJVOŇAVEJŠIU RUŽU A O NAJKRAŠIU KYTICU Z RUŽÍ. Odniesť si môžu hodnotné výhry v podobe poukážok v hodnote 100 Eur na nákup v záhradnom centre. 

Nadšenci módy a obliekania si zas prídu na svoje v SÚŤAŽI O NAJKRAJŠIE OBLEČENÚ RUŽOVÚ DÁMU, do ktorej sa môžu zapojiť s originálnym oblečením na tému ruže. Ocenené dámy môžu získať poukázky na nákup oblečenia v Avion Shopping Park a to v hodnote 100, 50 a 30 €. 

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne, nafukovacie atrakcie a súťaž o najkrajšiu maľbu na tému ruža. V nej môžu vyhrať ceny pre celú rodinu ako víkendový pobyt, vstupenky do akvaparku a rodinnú pizzu.

V rámci programu sa návštevníci môžu tešiť na kuchársku šou šéfkuchára Tibora z ružinovskej reštaurácie Jedna báseň, ktorý predstaví varenie s neobvyklou ingredienciou - ružou.

Nie je náhoda, že práve erb MČ Ružinov obsahuje emblém ruže. Ruže patria k najstarším pestovaným rastlinám vôbec a Ružinov sa v minulosti pôvodne volal nemecky Rosenthal, čo znamená Ružový ostrov. ,,Tieto krásne a vznešené kvety zdobia mnohé sídliskové predzáhradky a záhrady rodinných domov a prinášajú radosť očiam ich pestovateľov a okoloidúcich. Chceme týmto podujatím oceniť ich dlhoročné snaženie a podporiť ich aby aj naďalej skrášľovali našu mestskú časť“ dodala Andrea Kozáková z Cultusu Ružinov.

 PROGRAM

  • 15:00 Registrácia ružinovských záhradkárov
  • 16:00 Koncert kapely Zenit
  • 16:30 Kuchárska šou šéfkuchára z reštaurácie Jedna báseň
  • 17:00 Súťaž - Najkrajšie oblečená ružová dáma
  • 18:00 Sadenie ruží
  • 18:00 Ado Juráček, výherca súťaže Kapela Ružinova 2016
  • 19:00 Vyhlásenie výsledkov o najkrajšiu, najvoňavejšiu ružu a kyticu z ruží
  • 19:30 Tombola

Sprievodný program: nafukovacie atrakcie, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, ochutnávka výrobkov z ruže.

Vstup voľný.

 

Napíšte komentár