03. 05. 2024 Galina 25°C Oblačno

Vychádzka za poznávaním prírody

27.05.2017 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 03.06.2017 Mesto:Stupava Zdroj:stránka organizátora

1stupavawatsch

Botanický skvost pri Stupave
Prejdite sa s nami unikátnou lokalitou v blízkosti Stupavy, ktorú odborníci nazvali "sestrou" Devínskej Kobyly.

Na východ od stupavskej časti Mást sa nachádza unikátna lokalita so zachovanými porastmi travinno-bylinnej vegetácie – Vrchná hora. Na opustených viniciach sa tu sformovali jedinečné stepné spoločenstvá. Odborníci kopec nazvali „sestrou“ Devínskej Kobyly. Rastie tu mnoho vzácnych a ohrozených rastlín. Lokalita bola zaradená medzi Významné botanické územia (IPA) v rámci projektu Významné botanické územia v strednej a východnej Európe.

Môžete sa sem dostať autobusom prímestskej dopravy, ktorý odchádza z Autobusovej stanice Mlynské nivy o 8:30 (nástupište 63) alebo vlastným autom, ktoré sa dá v blízkosti zastávky odparkovať.

Dĺžka trvania: 4 – 5 hodín (9:15 – 14:00)

Trasa: stredne ťažká, prevýšenie do 120 m, trasa dlhá približne 5 km, väčšina trasy povedie po nespevnenej ceste, návrat na miesto stretnutia

Minimálny počet účastníkov: 10

Platba je možná na mieste v hotovosti alebo vopred prevodom na účet.
Pre platbu prevodom použite IBAN SK33 1100 0000 0029 2686 1129, variabilný symbol 2017012. Do správy pre prijímateľa uveďte prosím Vaše meno a priezvisko a názov výletu „Stupava 2017“.

V cene je zahrnuté: sprevádzanie

V cene NIE je zahrnuté: doprava, strava

Prihlásenie je možné iba e-mailom na info@watching.sk. Do e-mailu uveďte: meno, priezvisko, adresu a tel. číslo, počet osôb a ich vekovú kategóriu. Predmet e-mailu: Stupava. Pošleme Vám potvrdzujúci e-mail. Prihlásenie je záväzné.
Prihlásením na vychádzku dávate súhlas k odberu noviniek od CK watching.sk. (Takéto maily sú posielané len ojedinele.)

Akcia je vhodná aj pre návštevníkov s deťmi. Účastníci, ktorí plánujú prísť so psom, ho musia počas celej vychádzky držať na vôdzke.

V prípade nepriaznivej predpovede počasia Vás budeme informovať o prípadnom zrušení pozorovania na našej webovej aj facebookovskej stránke, ako aj e-mailom a sms správou, večer pred konaním pozorovania. Akcia sa automaticky ruší, ak bude vydaná meteorologická výstraha Slovenským hydrometeorologickým ústavom. Výnimku tvorí výstraha pred vysokou/nízkou teplotou. V prípade takejto výstrahy sa pozorovanie rušiť nebude.

Bezplatné odhlásenie je možné viac ako 14 dní pred konaním akcie. Pri odhlásení sa z akcie menej ako 14 dní pred jej konaním bude účtovaný storno poplatok vo výške 20% z dohodnutej sumy. V prípade odhlásenia menej ako 48 hod. pred konaním vychádzky, resp. nedostavenia sa na vychádzku budeme požadovať uhradenie storno poplatku vo výške 100% z ceny. Táto suma bude použitá na ďalší rozvoj cestovnej kancelárie.


Miesto a čas stretnutia: sobota, 3.7.2017 o 9:15
Zastávka Stupava,
ZŠ, mapa: https://goo.gl/maps/k9mTxgPxWqH2

NA TÚTO VYCHÁDZKU JE POTREBNÉ SA PRIHLÁSIŤ E-MAILOM. info@watching.sk

Minimálna cena: 5 € / osoba
Cena pre deti do 12 rokov: 2 €; každé ďalšie dieťa: 1 €
Deti do 3 rokov zadarmo

 

 

Napíšte komentár