19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Space Walk - náučná prechádzka slnečnou sústavou

23.05.2017 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 28.05.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

1space

Ľudia by si nemali myslieť, že Zem je plochá. Chceme vzdelávať zážitkovou formou a priniesť vesmír bližšie k ľudom. Rozhodli sme sa ukázať akí sme malí v nekonečnom vesm íre a aká krehká je naša planéta Zem.

Pozývame Vás na verejné náučne podujatie Space Walk dňa 28.5.2017 od 10:00 - 17:00. Prejdite sa modelom našej slnečnej sústavy na 3km trase od Tyršovho nábrežia po Lafranconi. Pri každej planéte bude jej model v realistickej mierke, infotabuľa so zaujímavosťami a úloha. Riadiace stredisko a organizačný stan sa bude nachádzať pri planéte Zem oproti SunDeck-u. O 10:30 bude krátka tlačová beseda o tomto podujatí, info ohľadom vývoja rakety na suborbitálne lety a priestor na Vaše otázky, či rozhovor.

1vesmir
Na podujatí bude unikátny sprievodný program:
-
vesmírny simulátor, kde si každý bude môcť vyskúšať pristáť s raketoplánom. Budete môcť v prípade priaznivých podmienok sledovať Slnko cez teleskopický ďalekohľad.
- vo virtuálnej realite sa ocitnete vo vesmíre a budete môcť navštíviť planéty a pohadzovať ich priestorom.
- na podujatí bude vystavený aj model prvej slovenskej družice skCUBE, ktorá už onedlho poletí do vesmíru so SpaceX-om a príde aj astronaut v skafandri.

Všetci, ktorí splnia úlohy pri planétach budú zaradení do žrebovania o vecné ceny a zážitky od našich partnerov. Budete môcť vyhrať lístky na Spaceman Championship, poukážky do virtuálnej reality, vesmírne tričká, a ďalšie vecné ceny.

KEDY: 28. máj 2017 od 10-17hod
KDE: Tyršovo nábrežie, 851 01 Bratislava

1spacezem

 

 

 

 

Napíšte komentár