08. 05. 2024 Ingrida 18°C Prehánky

Food revolution day 2017 - mesto Martin

17.05.2017 Autor: MS, Foto: FB
Termín: 19.05.2017 Mesto:Martin Zdroj:stránka organizátora

18237793 1277507109036010 3565942749841586847 o

 V piatok, 19. mája v Martine v kaviarni Basta Fidli. Dozviete sa ako má vyzerať správna desiata, budete súťažiť v ochutnávaní a rozoznávaní potravín, naučíte sa robiť s kváskom a vďaka štedrým partnerom vás čaká aj bohatá tombola.

Ako bude prebiehať piatok 19.5.2017 v Basta Fidli?

10:00 - "slávnostne" otvorenie v zrkadlovej sále s krátkym príhovorom mojej osoby a predstavením programu

10:30 - 14:00 voľný pohyb medzi jednotlivými stanovišťami

* KVÁSKOVANIE
Predstavenie tajov kváskovania s ukážkou a ochutnávkou pečiva. Ako som už písala v predchadzajúcom príspevku je možnosť objednať si kvások, ktorý Vám Gabika s Betkou rady pripravia - namnožia. Ak by mal niekto záujem o chlebík z kvásku, môže si ho objednať v komentári dole (cena bude 2€) a v piatok si ho len vyzdvihnete na akcií. Objednávky prosím nahlásiť do štvrtka rána. Ďakujeme. 

* MOJI ZELENINKOVÍ KAMARÁTI
Predstavenie knihy z produkcie Čo dokáže mama s možnosťou kúpy (kniha 13,40€, omaľovánka 5,20€, alebo spolu v hodnote 16€) 

* SÚŤAŽE A AKTIVITY PRE DETI AJ RODIČOV
K dispozícií budú omaľovánky a pastelky s tématikou „zelenina“. Pre detičky bude súťaž v ochutnávaní surovej zeleniny a ovocia. Pre rodičov bude súťaž v rozoznávaní obilnín, alebo rôznych „novodobých“ príloh ku jedlám. K dispozícií bude krátky popis na papieri, ktorý si môžete odfotiť svojimi mobilmi aby sme nemnožili zbytočne veľa materiálu a tak ochránili les :).

* Hlavná téma dňa: DETSKÁ DESIATA A SLADKOSTI
Pripravte si doma chutnú a zdravú desiatu pre dieťa s krátkym popisom zloženia a osobne zdieľajte s ostatnými maminami. Vytvoríme si taký mini vzorkovník rôznych desiat a môžeme podebatiť čo je alebo nie je vhodné a samozrejme chutnať. Ak máte pocit, že si neviete dať rady so zdravou desiatou, tak len príďte a ochutnajte, naučte sa. To je predsa cieľom tejto akcie. 
K dispozícií budú informácie o etikete na výrobkoch – ako ju správne čítať, rozbor zloženia niektorých výrobkov, ktoré sú veľmi obľúbené a zdravo prezentované.

Pozvanie prijala moja švagrina Daniela Nitonová, ktorá pôsobí ako certifikovaný výživový poradca v Bratislave a bude tam k dispozícií celú dobu. Môžete sa pýtať, diskutovať a riešiť. Kľudne si pripravte otázky, lebo nie vždy nás na mieste napadne :) tá správna otázka.

Počas celej doby môžete pre deti využiť priestor herne, kde sa môžu zahrať, kým Vy sa budete vzdelávať v sále. Pitný režim Vám doporučujem dodržať v kaviarni Basta Fidli, kde sa personál na Vás teší a isto si aj oni pripravia nejaké prekvapenie pre Vás.

14:00 – ukončenie a losovanie TOMBOLY

Tombolový lístok si budete môcť kúpiť počas celého dňa u mňa za sumu 1€ (vyzbieraná suma slúži na prevádzkové náklady, ktoré vznikli na usporiadanie tejto krásnej akcie). A v zásade platí čím viac lístkov, tým väčšia šanca na výhru. V tombole sa nachádzajú ozaj výborne ceny, za čo ďakujem sponzorom, ktorí boli ochotní akciu podporiť.

Napíšte komentár