28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Veľkonočné mestečko v OC Mlyny

05.04.2017 Autor: Hanka, Foto: mlyny-nitra.sk
Termín: 14.04.2017 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

imageVšetci už netrpezlivo očakávame príchod jari, ktorá vždy prichádza ruka v ruke s Veľkou Nocou. Prípravy na tento veľký sviatok sú vzhľadom na príchod pekného počasia a prebúdzajúcu sa prírodu  jedny z najpríjemnejších. Súčasťou príprav je nákup prvých jarných kvietkov, dobrého jedielka, kvalitných vajec a nevyhnutných veľkonočných atribútov, ako sú zdobené kraslice, šibáky a rôzne ľudové remeselné výrobky. 

Miestom, kde sa všetky uvedené nádhery a dobroty dajú kúpiť je už tradične Veľkonočné mestečko, nachádzajúce sa vo vstupnej hale Galérie MLYNY. Množstvo predajných stánkov bude ponúkať všetko to, čo k Veľkej noci patrí. Výrobky z medu i ovčej kože, kraslice a šibáky rôzneho druhu, voňavé guľôčky, prírodná kozmetika, vence, výšivky ako i  mnohé iné ľudové umelecké predmety. Popri nákupoch tradičných veľkonočných výrobkov budú mať návštevníci možnosť obdivovať manuálnu zručnosť mnohých ľudových remeselníkov.  Majster včelár bude pred návštevníkmi vyrábať voskové sviečky a pre našich najmenších budete môcť zakúpiť bábky a bábiky ručne vyrobené z látok a handier . Nielen krásou a folklórom je človek živý a tak si po poteche oka budete môcť dopriať voňavé chuťovky v podobe koláčikov, medovinky a iných dobrôtok, s Veľkou Nocou neodmysliteľne spojených. 

Príďte si vychutnať sviatočnú atmosféru pri ľudovej veselici, zahrejte sa na tele i na duši a navštívte naše Veľkonočné mestečko spolu s priateľmi alebo rodinou. Uvidíte, že neoľutuje, sme pripravení splniť všetky vaše jarné želania!

Napíšte komentár