27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Týždeň slovenských knižníc

10.03.2017 Autor: MS, Foto: krajskakniznicazilina.sk/
Termín: 17.03.2017 a ďalšie Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

TSK program2017

Týždeň slovenských knižníc sa uskutoční v dňoch od 13. do 17. marca 2017 pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých.Tento rok sa v rámci TSK koná v knižnici krásna výstava Osmijankova literárna záhrada, ku ktorej si knihovníčky pripravili množstvo interaktívnych podujatí, na ktoré sa môžu prihlasovať materské a základné školy. Tieto podujatia budú v dopoludňajších hodinách. Na popoludnie sú pre najmenších pripravené podujatia ako Klub spoločenských hier (štvrtok 16.3. od 15.00 h) alebo Fankluby, spojme sa! (streda 15.3. o 16.00 h).

Počas celého týždňa na nich čaká ešte jedno prekvapenie. „Detskému čitateľovi ponúkame zápisné na 365 dní bezplatne. Využiť ho môžu deti do 15 rokov, vrátane,“ povedala riaditeľka.

Okrem detí môžu bezplatné zápisné na celý rok získať aj dospelí. Tí, čo budú prichytení pri čítaní v uliciach mesta. Knihovníčky z Knižničnej hliadky dajú prichyteným poukaz na bezplatné zápisné do knižnice na jeden rok. Spoznáte ich jednoducho - na hrudi budú mať označenie: Knižničná hliadka.

Na popoludnie sme pre čitateľov pripravili taktiež bohatý program. K tým najzaujímavejším patrí  hudobno-literárny večer Ladí nám to spolu, na ktorom vám v piatok 17. marca o 17.00 h z vybraných kníh bude čítať Goran Lenčo. Večerné čítanie bude doplnené o hudbu v podaní Mgr. Petra Vanoučka.

Okrem toho, nebude chýbať ani tradičný Deň otvorených dverí (15.3.2017), kedy si záujemcovia /i tí, ktorí nemajú čitateľský preukaz/ počas celého dňa môžu prísť pozrieť nielen priestory knižnice určené pre verejnosť, ale aj jednotlivé odborné oddelenia knižnice.

Každý rok v marci býva okrem TSK aj Týždeň mozgu a tentoraz sa obe akcie budú konať v rovnaký týždeň. V Krajskej knižnici v Žiline sa pri tejto príležitosti uskutoční niekoľko podujatí počas celého týždňa aj k tomuto významnému týždňu. Týždeň mozgu je medzinárodná akcia, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog a jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach a spôsoboch ich prevencie.Aktivity zamerané na mozog budú realizované na základe spolupráce Krajskej knižnice v Žiline a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline, Oddelenia podpory zdravia v priestoroch Krajskej knižnice v Žiline. „Budeme ich realizovať pre rôzne vekové skupiny – od škôlkarov až po seniorov a budeme sa „hrať“ so svojimi mozgami. Po predchádzajúcich úspešných ročníkoch sa tešíme na účastníkov aj tento rok,“ povedala Alena Fialová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline. Verejnosť pozývame potrénovať si pamäť v utorok 14.3. o 11.00 h.

 

Napíšte komentár