19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Rušňoparáda 2017 Košice

16.02.2017 Autor: Laura , Foto: albatrosklub.sk
Termín: 23.04.2017 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

Rusnoparada

Čo je RUŠŇOPARÁDA?

Rušňoparáda je najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach. Organizátormi podujatia sú Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a OZ Detská železnica Košice. Ide o tradičné rodinné podujatie cielené na predstavenie unikátnych historických rušňov i moderných vlakových súprav a rušňov. Návštevníci si ich budú môcť doslova ohmatať. Pre deti sú od rána až do večera pripravené zábavné atrakcie a kreatívne dielne, občerstvenie, hudba, premietanie a ďalší program. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska, dokonca aj z takých miest, kde už osobná doprava roky nepremáva (Sečovce, Medzev).
Rušňopráda 2017 je jedným z TOP podujatí Terra Incognita pod gesciou KOCR KRT.

KDE? V košickom Rušňovom depe ZSSK, Pri bitúnku 2

KEDY? V sobotu a nedeľu 22. – 23. apríla 2017 vždy od 9:00 h

Vstupenky:

Vstupenky získate priamo pri hlavnom vstupe do depa alebo pri zakúpení cestovného v mimoriadnych nostalgických vlakoch, ktoré zapezpečujú návoz priamo do areálu. Výťažok zo vstupného ide na záchranu historickej železničnej techniky a na organizáciu podujatia. Na podujatí sú okrem historickej a súčasnej železničnej techniky aj viac ako dve desiatky sprievodných aktivít a atrakcií či vystúpení.

Deti 3 - 15 rokov / dôchodcovia / ZŤP 1.- €
Dospelí 3.- €
Rodinný lístok (dvaja rodičia a dve a viac vlastných detí) 7.- €

Vstupné platí na oba dni podujatia!

Ako sa dostanete do depa:

Na Rušňoparádu 2017 sa môžete dostať každú hodinu vlakom z hlavnej železničnej stanice (vstupenky na Rušňoparádu 2017 zakúpené pri vlaku zahŕňajú aj jazdu kyvadlovou dopravou). Súčasne bude na trase Námestie Maratónu mieru – Námestie osloboditeľov – Rušňové depo premávať v hodinových intervaloch bezplatná autobusová doprava. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich bude posila premávať operatívne a častejšie.

Vlakom/kyvadlová doprava:

Z hlavnej stanice Košice do depa KAŽDÚ HODINU 8:15 h - 18:15 h
Z depa na hlavnú stanicu Košice KAŽDÚ HODINU 8:45 h – 18:45 h

Vlaky o 18:15 h do depa a 18:45 h na stanicu pôjdu iba v prípade potreby. Odchody kyvadlovej dopravy sa môžu odchyľovať od stanovených odchodov z dopravných dôvodov.

Autobusom/mimoriadna bezplatná doprava DPMK:

Z Nám. Maratónu mieru do depa KAŽDÚ HODINU 9:00 h - 16:00 h
Z depa na Nám. Maratónu mieru KAŽDÚ HODINU 9:30 h - 16:30 h

Zastávky: Námestie Maratónu mieru/zastávka na Továrenskej - Mlynská bašta - Vodná - Jakabov palác - Námestie Osloboditeľov - Senný trh - Depo/ulica Pri bitúnku. Zastávky platia aj po opačnej trase.

Mimoriadnymi nostalgickými vlakmi:

Súčasťou Rušňoparády sú pravidelne mimoriadne nostalgické vlaky, prichádzajúce z rôznych miest východného Slovenska, ktoré privezú mimomestských návštevníkov priamo na miesto konania Rušňoparády do areálu depa. Vlakové súpravy sú zvyčajne zložené z historických rušňov a vozňov, niektoré sú dokonca ťahané parnými rušňami alebo zo zaujímavých moderných jednotiek (v roku 2016 Pápežský vlak). Ich atraktivitu zvyšuje aj to, že časť vlakov prichádza po tratiach, kde bola pravidelná osobná železničná doprava zastavená.

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Anna 17.04.2017, 13:37

    Som rada, že sa našli organizátori a sú ochotní venovať svoj voľný čas, abý naše vnúčatká videli niečo zaujímave.

  • Dana 20.02.2017, 09:50

    Uzasny napad vsetkych zapadniarov, pozyvame, na rusnoparadu chodime kazdy rok a detom sa stale neomrzela, je to super akcia. Prepad vlaku a lietadla, veterani k tomu je uzasny zazitok. Nenechame si to ujst ani tento rok.

  • Jarmila 19.02.2017, 09:08

    Užasný nápad nech naše v núčatká vidia ako sme sa niekedy vozily ak zvuky vydával klakson upozornenie že je táto mašinka má úžasný zvuk na trase !!!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár