19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Popoluškin zimný zázrak na zámku Schloss Hof

13.01.2017 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 12.03.2017 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Jedna z najznámejších rozprávok na svete: príbeh o Popoluške.

Mladé dievča, ktoré trápi krutá macocha a žije v neúctivých podmienkach často celá zašpinená od popola, sa jedného dňa navzdory všetkým tajne vyberie na kráľovský ples a získa si srdce princa. Popoluška musí ples náhle opustiť, ale vďaka črievičke, ktorú po ceste stratila, sa ju princovi podarí nájsť a rozprávkový koniec už všetci iste poznajú.
Pred šiestimi rokmi sa jedna filmová verzia tohto príbehu natáčala na zámku Schloss Hof. Až do 12. marca môžu hostia zámku Schloss Hof obdivovať motívy rozprávky priamo v zámockom areáli.

Capture

Hneď pri vchode privítajú návštevníkov nádherné barokové sane. Do atmosféry rozprávky sa hostia ponoria vďaka zaujímavým inštaláciám a originálnym rekvizitám. V beletáži zámku si okrem stálej expozície možno pozrieť aj filmové sekvencie z rozprávky o Popoluške i spoznať množstvo knižných verzií tohto nesmrteľného príbehu. V slávnostnej sále sú vystavené filmové kostýmy zo svadobnej scény. Najväčšiu pozornosť iste upúta pôsobivá krištáľová črievička  - ktorá bola zapožičaná zo Sveta krištáľov Swarovski.

Ani tentokrát sa nezabudlo na najmenších návštevníkov. Uzdu svojej fantázii môžu popustiť v kreatívnych „Popoluškiných dielničkách“ , k dispozícii majú kamienky Swarovski. Do role princov a princezien vkĺznu vďaka nádherným kostýmom. V rozprávkovej atmosfére je pripravený aj detský kultúrny program.

Miesto & čas:   víkendy a sviatky do 12.03.2017, 10:00  - 16:00 hod., Schloss Hof, 2294 Schlosshof 1, www.schlosshof.at/sk , +43 2285 20 000

Vstupné: Dospelí   13,- € I deti  (6-18 rokov) 8,- € I rodinná vstupenka (2 dospelí & max. 3 deti) 34,- €. Aj tu platí Vaša ročná vstupenka na zámok Schloss Hof.

Sprievodný program:

  • Prehliadky v nemeckom jazyku: 11:00 & 14:00 hod. (3,- € na osobu)
  • „Popoluškine dielničky“: každú nedeľu o 13:00 hod. (3,- € na osobu)
  • Jazdenie na poníkoch alebo česanie oslíkov: každú sobotu & nedeľu 14:00 – 15:00 hod.

TIP: Hostia môžu navštíviť aj zámocký statok a vo východnej oranžérii si vychutnať tú pravú stredomorskú atmosféru. 

 

Napíšte komentár