26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Sladký festival v OC Mlyny

24.10.2016 Autor: Hanka, Foto: mlyny-nitra.sk
Termín: 13.11.2016 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

mlyny sladky festival

Na sladkom festivale v Nitre sa prvý krát v histórií predstaví proces výroby čokolády bean to bar! 

Chladné novembrové dni priam lákajú k zahriatiu sa niečím teplým a voňavým a k ochutnávaniu čohosi hriešne sladkého. Pre všetkých, ktorých lákajú tieto pôžitky, máme dobrú správu. V dňoch 11. – 13. novembra 2016 sa bude v čase od 10.00 do 18.00 v Galérii Mlyny konať už po niekoľký krát obľúbený a úspešný Sladký festival, plný lahodnej kávy a čokolády.

Počas troch dní sa vám na festivale predstavia tí najlepší výrobcovia a predajcovia čokolád, káv a sladkých dobrôt. Nitra ako Mekka čokolády po prvý krát ukáže verejnosti ako sa čokoláda vyrába – od praženia bôbov až po vyformovanú tabuľku čokolády. 

LYRA – ako prvý producent čokolády v Európe dovolí nahliadnuť celej verejnosti do tajomstva výroby čokolády. Široká verejnosť si bude môcť prehliadnuť  všetky stroje na výrobu tejto lahodnej dobroty. A nie len prehliadnuť – vidieť celý proces od praženia kakaových bôbov, cez sekanie, čistenie, mletie, konšovanie, temperovanie až po formovanie a chladenie. Zároveň predvedie proces dražovania, ako i maľovanie na čokoládu. Počas Sladkého festivalu LYRA predstaví koncept , ktorý bude reprezentovať Slovensko v New Yorku na pôde OSN 6.12.2016 – slovenský dvojboj – slovenská čokoláda LYRA a slovenský cider JABLČNÔ, čo bude možné ochutnať v najväčšom čokobare spolu s nekonečnou škálou horúcich čokolád. Štipku pikantnosti predstaví v spojení s arménskou brandy Ararat, kde v spolupráci vytvorili tieto dve firmy neodolateľné párenie.

Čokoládové umenie na festivale predstaví tím s medzinárodným obsadením. Dvaja z piatich Fino de Aroma master chef chocolatierov na svete – Emmanuel Hamon (FRA) a náš domáci Karol Stýblo (SVK). Kontrovať im bude Július Fulop (CZ) a Peter Ďuraj (SVK) – spolu ukážu tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou, výrobu tých najhlahodnejších praliniek na svete. Svoju šikovnosť predvedie aj jedinečná Adriana Poláková, ktorá bude piecť priamo pred zrakmi divákov. 

piatok – nedeľa:

  • predaj a degustácie rôznych druhov čokolád, kávy a sladkých dobrôt
  • pre najmenších maškrtníkov budú k dispozícii čokoládové wafle
  • k dispozícii bude čokobar, v ktorom môžete ochutnať rôzne druhy horúcich čokolád
  • predaj a degustácia jablkového cideru z dielne značky Jablčnô 

sobota:

  • po prvýkrát na Slovensku: komplexná výroba čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečnú výrobu tabuľkovej čokolády 
  • výroba čokoládových sôch z dielne čokolatiéra svetového mena Emmanuela Hamona (FRA) a Júliusa Fülöpa (CZE)
  • od 11.00 h – Latte art show
  • na záver dňa festivalu: pečenie s Adrianou Polákovou
  • nebude chýbať ani výroba praliniek či dražovanie čokolády

nedeľa:

  • po prvýkrát na Slovensku: komplexná výroba čokolády od praženia kakaových bôbov až po konečnú výrobu tabuľkovej čokolády 
  • výroba čokoládových sôch z dielne čokolatiéra svetového mena Emmanuela Hamona (FRA) a Júliusa Fülöpa (CZE) 
  • známa moderátorka Adriana Poláková naživo pripraví zopár sladkých dobrôt počas nedele
  • nebude chýbať ani výroba praliniek či dražovanie čokolády

Ak ste teda i vy milovníkmi a obdivovateľmi životodárnej sily kvalitnej čokolády a skvelej, odborne pripravenej kávy, je toto podujatie vám šité na mieru. 

Čo k tomu viac dodať?  Nič, len prísť a s láskou vychutnávať. To najlepšie z najlepšieho na Vás bude čakať práve na Sladkom festivale v Galérii MLYNY v Nitre.

 

Napíšte komentár