03. 05. 2024 Galina 24°C Skoro jasno, búrky

Stredoveký vojenský tábor Marmon v Starej Ľubovni

Autor: lubkasungirl, Foto: marmon.sk, staralubovna.sk
Adresa:Zámocká 125, 06401 Stará Ľubovňa Telefón:+421 (0)52 43 217 13 E-mail:marmon@staralubovna.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Jedinečnosťou a lákadlom Starej Ľubovne je stredoveký vojenský tábor v podhradí - obraz vojenského života v 16. storočí.


Stredoveký život v tábore Vás zláka vyskúšať si historické športové disciplíny, ako streľbu z luku, kuše, hod sekerou “švajčiarkou“, jazdu na koni, ale aj možnosť vystreliť si z dela alebo z najväčšieho funkčného katapultu na Slovenku. Nie len zbrane a vojenské stroje sú lákadlom stredovekého vojenského tábora. V júli a auguste sa Vám predstavia šermiari z celého Slovenska. Staré tradičné remeslá, ako kováčstvo, hrnčiarstvo, košikárstvo Vám predvedú zruční remeselníci. Pre deti sú pripravené lanové, drevené preliezačky a hojdačky alebo stredoveký tenis.

Počas celého roka sa v tábore organizuje viacero zábavných akcií a podujatí: hromadné stredoveké bitky, dobové veselice, vystúpenia šermiarov a hudobných skupín, pálenie Jánskych ohňov s brušnými tanečnicami, Upálenie Moreny, ...

Súčasťou tábora je kapitánsky domček –stredoveká krčma, vhodná počas celého roka na posedenie pre okoloidúcich, na organizovanie rodinných a podnikových osláv. V zimných mesiacoch tábor ponúka prírodnú sánkarskú dráhu, klzisko, pre ohlásené skupiny tradičnú spišskú zakáľačku a dobové hostiny.

Stredoveký vojenský tábor ponúka ubytovanie v 2- alebo 6- miestnych dobových stanochAko kapitáni stredovekej armády budete spať na drevených truhliciach s epedou, ale treba si vziať spacáky, prípadne aj deky. Drevené truhlice slúžia aj ako uzamykateľný odkladací priestor. V tábore je spoločné sociálne zariadenie - dámske a pánske sprchy, WC. Pre viac odvážnych a pre tých, ktorí to v stredoveku s hygienou nechcú preháňať,  sú na umývanie pripravené drevené kade.

Stredoveký vojenský tábor je východzím miestom pre pešiu turistiku do blízkeho lesoparku a na ďalšie turistické značené trasy, v zimnej sezóne na udržiavané bežecké trate. 

Cenník

Otváracie hodiny v sezóne máj - september TU.

Mapa: N 49° 19′ 11″ E 20° 41′ 13″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Ján 22.12.2016, 21:46

    Pekné, historická atmosféra

  • Peter Mihaľ 16.12.2016, 23:37

    zaujímavé podujatia majú

  • svablik6 11.12.2016, 16:49

    skvely vylet do minulosti s rodinkou

  • maria 05.12.2016, 19:11

    Množstvo atrakcií celoročne pre deti, v lete každý týždeň iné vystúpenie, historické kostýmy, deti majú čo obdivovať, šermiari, kone, meče, najmä pre chlapcov. Odporúčam.

  • Marika 07.09.2016, 14:00

    Hrad Stará Ľubovňa je skvele strávený deň pre celú rodinu. Skanzen a vojenský tábor je blízko, je tam čo obzerať, dá sa aj oddýchnuť. Cesta autom je príjemná, je to veľmi pekný kraj.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár