26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

XXII. Medzinárodný festival duchov a strašidiel - Mŕtve nevesty

30.03.2015 , Foto: Múzeum Bojnice
Termín: 17.05.2015 a ďalšie Mesto:Bojnice Zdroj:stránka organizátora

Plagat Riaditel 100 dpi rgb greboc

Medzinárodný festival duchov a strašidiel ako špeciálny produkt kultúrneho turizmu v spojení s bojnickým zámkom je venovaný domácim i zahranicným návštevníkom v rámci cestovného ruchu na hornej Nitre.

Inscenované podujatie sa každoročne sústreďuje na tie udalosti a príbehy z dejín bojnického zámku, ktoré v sebe skrývajú historické prekvapenia a strašidelné motívy zo známych legiend a povestí, v rámci volnejšie adaptovaného literárneho scenára.

Na XXII. Medzinárodnom festivale duchov a strašidiel v Bojniciach sa chystá SVADBA, aká tu ešte nebola!

...už idú..zástupy neviest zo všetkých kútov sveta! .......už idú, pochod si spievajú vo svoj deň... ...už vijú biele závoje, už kážu rozochvieť kostolné zvony... a hlávky biele plné rozprávok...Alebo nie? Nie veru!! ..nejdú, len sa tak tackajú a mrmlú si čosi..... Ah, až teraz jasne vidieť ich závoje...žltnú sa a kde tu z nich i moľa vyletí... ..A miesto bim-bam veselého... umieračik vrieska navôkol. ....a hlávky biele?... plné červov a ohlodané..
Čo chýba im? .... Pulz!

Hudba, tanec, spev, bujará zábava aj návaly emócií... o to na našej svadbe nebude núdza. Veď neviest je hneď niekoľko a každá chce vyrozprávať svoj príbeh...

Bojnický zámok je ako v histórii tak i v súčasnosti preslávený najkrajšími, najveľkolepejšími i najznámejšími svadbami. Neexistuje romantická duša, ktorá by netúžila po svadbe v jednej z jeho komnát. Preto sa aj naši hlavní hrdinovia Katarína Noffry, rozhádaní manželia Pálffyovci, utrápená Bianca Sforza, tehotná kráľovná z Anjou či rafinovaná Beatrix Aragonská s kráľom Matyášom rozhodnú znova si po rokoch sľúbiť vernosť, tentoraz na Bojnickom zámku.

Na XXII. Festivale duchov a strašidiel si po druhý krát povedia svoje áno. Tentoraz v strašidelnom, krvavom, mŕtvolnom štýle.

Vstupné:

Dospelý 1 osoba     10,00  €
Dieťa od dovŕšenia 6 rokov do dovŕšenia 15 rokov     5,50  €
Dieťa od dovŕšenia 3 rokov do dovŕšenia 6 rokov       3,00  €

Príplatok za:     

Použitie fotoaparátu       2,00  €
Použitie videokamery     5,00  €

Napíšte komentár