22. 10. 2024 Sergej 16°C Jasno

Čarovná záhrada svetiel Illumina v zámockom parku Laxenburg

20.10.2024 Autor: Simona, PR správa
Miesto:Schloßpl. 1, 2361 Laxenburg, Rakúsko Termín: 15.11.2024 a ďalšie Mesto:Laxenburg Zdroj:stránka organizátora

Illumina opäť očarí – čarovná záhrada svetiel v zámockom parku Laxenburg otvára novú okružnú trasu už 15. novembra 2024.

Aj tento rok sa historický zámocký park Laxenburg opäť premení žiarivé more svetiel. Najväčší rakúsky zámocký park láka návštevníkov od 15. novembra 2024 do 12. januára 2025 na nezabudnuteľný zážitok pre celú rodinu - svetelnú show Illumina!

Čarovná záhrada svetiel "Lichtergarten" otvára už 4. rok úplne novú okružnú trasu dlhú viac ako 3 kilometre. Návštevníci sa môžu tešiť na úchvatnú cestu svetelných inštalácií, projekcií, laserové a vodné efekty. Najnovšie technológie ako aj spolupráca s medzinárodnými umelcami v oblasti svetla a svetelných efektov zaručujú nezabudnuteľný zážitok pre stálych hostí ako aj nových návštevníkov. 

Niečo pre každého

Načerpať energiu na okružnú trasu môžu návštevníci v dvoch novovybudovaných gastrozónach po ceste. Spolupráca so známymi food truckmi a dodávateľmi z regiónu rozširuje v posledných rokoch ponuku stravovania. Od tradičných pochúťok až po tie sladké - každý si nájde niečo pre seba, vrátane vegetariánskych a vegánskych pochúťok. Punch a spol. vás zahrejú a zabavia v magickom svete svetiel.

Pohodlné a udržateľné s kyvadlovým autobusom

Ak nechcete cestovať autom alebo chcete cestovať pohodlne z Viedne, môžete každý týždeň od piatku do nedele využiť kyvadlovú autobusovú dopravu z viedenskej hlavnej stanice (autobusová linka Laxenburg). Autobus tam a späť premáva dvakrát denne a bezpečne prepraví aj kočíky. Zastávka sa nachádza priamo pred hlavným vchodom do zámockého parku.

ILLUMINA – Čarovná záhrada svetiel v zámockom parku Laxenburg

Naplánujte si návštevu v dostatočnom predstihu – najmä počas rodinných dní, víkendov a sviatkov sa lístky rýchlo vypredávajú.

Pondelok a štvrtok* sú naše rodinné dni

Keďže detské oči v našej svetelnej záhrade žiaria obzvlášť jasne, tento rok opäť ponúkame špeciálne znížené vstupné pre rodiny. Každý pondelok a štvrtok (*len mimo prázdnin) je v Illumine rodinný deň. Za 49 € môžu Záhradu svetiel navštíviť až 2 dospelí a 3 deti (6-14 rokov). Pozor obmedzená kapacita!

 

Vstupné

Ceny vstupného závisia od veku a termínu - lístky je možné kúpiť online >>

Otváracie hodiny

Otvorené denne od 16:30 do 22:00. (V termíne od 7.1.2025 otvorené od 17:00 do 22:00)
Posledný vstup Po-Št 19:00 hod
Pia.-Ne a sviatky 19:30 hod

24. decembra 2024 zatvorené. 

 Viac informácií o svetelnej show Illumina v zámockom parku Laxenburg >>

Napíšte komentár