27. 09. 2024 Cyprián 25°C Oblačno

Vinobranie s muštom v Abelande

26.09.2024 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 28.09.2024 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora
FB IMG 1727377115480

Zdroj: FB Abeland - gazdovská dedinka

 Pozývame vás túto sobotu 28.septembra do Gazdovskej dedinky Abeland. Obrali sme sladučké hrozno, ktoré budeme doobeda aj poobede s vašími deťmi mlieť na ručnom mlynčeku a lisovať na ručnom preši. Získaný čistý mušt si môžte kúpiť za cenu burčiaku.

Pripravili sme gaštany, z ktorých si s deťmi môžte v malej dielničke vyrábať zvieratká. V prístrešku sme pripravil riadnu kopu kukurice, ktorú, potrebujeme ošúpať, zavesiť a začneme už aj odzrňovať na ručnom moržováku. Po práci si prídite sadnúť do koliby na čajíček.

Zo zvierat môžte prinesenou mrkvou a kúskami jabĺk kŕmiť kravy plemena Jerzey, ovečky, dve stáda kôz a môžte skúsiť aj dve prasiatka.

Pribudlo nám veľa hydiny a mačiatok ak si nejaké zamilujete, budeme radi, ak nájdu nový domov. Navaríme bryndzové halušky, makušky, fazuľovú polievku, v čajovni koláčiky, bylinkové limonády, čajíky a domáce produkty.
Otvoríme o 10.hodine a skončíme o 17.hodine Kľudne môžte rodinku s kočíkmi alebo starkými priviesť po zákaz vjazdu, otočiť sa a ísť zaparkovať ku priehrade,alebo zastavte rovno pri priehrade s 5 min prechádzkou ku nám.

 

Napíšte komentár