19. 09. 2024 Konštantín

Biela noc Košice 2024

11.09.2024 Autor: Daniela Šoltýs , Foto: bielanoc.sk/
Termín: 11.10.2024 a ďalšie Mesto:Košice Čas:19:00 - 00:00 Zdroj:stránka organizátora

BN 24

Obľúbený festival súčasného umenia Biela noc prichádza už pätnástykrát na Slovensko.
Verejný priestor a zaujímavé interiéry Košíc oživí nočnou prehliadkou rozmanitej tvorby súčasných umelcov z 12 krajín. Je to jedinečný multižánrový festival, na ktorom počas nočnej prechádzky zažívate nečakané premeny svojho mesta: chátrajúci hotel ožíva svetelnou architektúrou, známe námestia obsadia monumentálne objekty, na nádvorí sa objaví digitálne zrkadlo a z trávy na nábreží hľadia veľké páry exotických zvieracích očí. Diváci majú možnosť objavovať interaktívne inštalácie využívajúce najnovšie technológie, ale aj tradičnejšie žánre vrátane maľby, sochy či literatúry. Môžu sa ponoriť do snov iných ľudí, dotknúť sa bunky, sledovať roztápanie ľadovej steny, nechať sa pohltiť poéziou dymových obrazcov aj vznikom krajiny z tisícov svetelných nití.

MAPA:

Mapa s programom Bielej noci je bezplatná. Jej digitálnu verziu nájdete na webe a v mobilnej aplikácii. Počas festivalu je dostupná aj v tlačenej podobe na predajných miestach BN PASS (festivalovej permanentky).Stiahnite si mobilnú aplikáciu Bielej noci, spoznajte každé dielo a naplánujte si vlastnú trasu za umením. Jej súčasťou sú aj notifikácie o aktuálnych zmenách v programe.

VSTUPNÉ:

Vstupné (BN PASS) pre deti od 6 do 11 rokov: 5 EUR / exteriér zdarma
Vstupné (BN PASS) od 12 rokov: 10 EUR predpredaj, 15 EUR na mieste / exteriér zdarma
Deti do 5 rokov (vrátane), ľudia s preukazom ZŤP a ZŤP-S (aj so sprievodom) a ľudia nad 62 rokov majú vstup zdarma

Niektoré umelecké špeciály vyžadujú samostatné vstupné.
Festivalové permanentky budú dostupné v predpredaji na www.bielanoc.sk a v čase trvania festivalu aj na vybraných predajných miestach.

Novinkou je možnosť zakúpiť si jednorazovú vstupenku na interiérové inštalácie pomocou QR kódu priamo na mieste. Zároveň ponúkame možnosť zameniť víkendový BN PASS za festivalový náramok dva týždne pred festivalom u vybraných partnerov, čím sa návštevníci vyhnú čakaniu v rade.

 

Napíšte komentár