17. 09. 2024 Olympia 22°C Oblačno

Mölkky Day (nielen) pre školy

15.08.2024 Autor: Katarína Takáčová, Foto: molkky.sk
Termín: 06.09.2024 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
poster 1723707080155

Zdroj: molkky.sk

Slovenský zväz Mölkky ponúka pre žiakov základných škôl a študentov stredných škôl na spestrenie začiatku nového školského roka 2024/2025 pohybovú aktivitu na tému hádzacej ekologickej drevenej hry „Mölkky“.

Mölkky je drevená kolková hra pochádzajúca z Fínska. Táto strategická a zároveň ekologická hra je ideálna pre všetky vekové kategórie. Priebeh samotnej hry vyžaduje, aby hráči analyzovali rôzne hracie scenáre a prispôsobovali hru nielen svojej zvolenej taktike, ale aj hre súpera. Hra podporuje budovanie tímového ducha a vyzdvihuje jedinečnosť každého tímu a jednotlivca. Hra zlepšuje koordináciu ruka-oko, vyžaduje zvýšenú koncentráciu a presnosť, čím nielen deti napredujú v učení a spoznávaní svojich vlastných limitov.

Hra dokáže osloviť a zapojiť do hry nielen na športovo talentované deti, ale aj menej pohybovo zdatných jednotlivcov, či osoby so zdravotným obmedzením.

Mölkky Day (nielen) pre školy ponúka triedam jedinečnú príležitosť spojiť sa, zabaviť sa, užiť si pobyt v prírode v blízkosti Dunaja a Sadu Janka Kráľa a zároveň posilniť svoje fyzické a duševné schopnosti.

Aktivita je realizovaná s finančnou podporou poskytnutou z Dotačného programu pre rozvoj športu a vzdelávania v hlavnom meste SR v Bratislave v rámci projektu „Učíme sa milovať Mölkky-kolkovú hru, ktorá zbližuje mládež, rodiny s deťmi i širokú verejnosť“.

Nakoľko sa aktivita Mölkky Day (nielen) pre školy plánuje pod holým nebom; Slovenský zväz Mölkky si vyhradzuje možnosť, v prípade predpovede veľmi zlého počasia, upraviť alebo zrušiť aktivitu.

Vítaná je aj účasť ostatných nadšencov netradičných športov, vrátane rodín s deťmi.

Tešíme sa na Vás !

Napíšte komentár