21. 09. 2024 Matúš

Na čo si dať pozor pri výbere náušníc pre deti

Autor: MS, Foto: Klenota.sk
7h3a5716kopie

Zdroj: klenota.sk

Výber detských náušníc môže byť pre mnoho rodičov či starých rodičov neľahká úloha. Je dôležité zvážiť mnoho faktorov, aby boli náušnice pre dieťa bezpečné, pohodlné a aj pekné na pohľad. V tomto článku sa pozrieme na tému detských náušníc podrobnejšie, aby ste si pri ich nákupe vedeli rady a vybrali správne.

Výber vhodného materiálu

Pri výbere náušníc pre deti je materiál jedným z najdôležitejších aspektov. Detská pokožka je citlivejšia a náchylná k alergickým reakciám, preto by náušnice mali byť vyrobené iba z kvalitných materiálov. Vyhnúť by ste sa mali lacným šperkom z bižutérnych kovov, ktoré môžu citlivú detskú kožu iritovať a spôsobiť tak zlé hojenie. Vhodnými materiálmi pre detské šperky sú naopak chirurgická oceľ, titán alebo 14k zlato, ktoré má taktiež vysokú estetickú hodnotu. Zlaté náušnice vydržia dieťaťu ako pamiatka na najkrajšie obdobie života a môžu byť vnímané aj ako investícia pre budúce generácie. 

Správna veľkosť

Veľkosť náušníc je ďalším kľúčovým faktorom. Náušnice by nemali byť veľké ani ťažké, aby nezaťažovali ušné lalôčiky a boli pre dieťa pohodlné. Vždy sa teda oplatí vyberať zo špeciálnych detských náušníc, ktoré by mali deťom dobre padnúť. 

detskenausnice

Zdroj: klenota.sk

Typy zapínania

Okrem veľkosti sa detské náušnice môžu líšiť od tých klasických dámskych aj typom zapínania. Nie všetky typy zapínania sú totiž pre deti vhodné. Zohľadniť treba najmä vek dieťaťa, pretože zatiaľ čo tie najmenšie vyžadujú špeciálne bezpečné zapínanie, u starších detí je výber o niečo väčší. Odporučiť nemožno náušnice na jednoduchý háčik, ktoré nedržia na ušiach pevne. Vhodné nie sú ani kruhy, práve kvôli riziku zachytenia. Aké typy zapínania sú pre deti naopak vhodné?

Brizúra

Jedná sa o bezpečný a spoľahlivý typ zapínania, kedy sa pohyblivá časť prevlečie dierkou v uchu a vpredu uchytí do očka. Pri nasadzovaní je treba postupovať jemne a opatrne, aby nedošlo k deformácii náušnice. Brizúra je ideálnym zapínaním pri prvých náušniciach pre bábätko, pretože drží pevne na mieste. Dievčatkám vydrží zhruba do šiestich rokov.

bara05495 kopie

Zdroj: klenota.sk

Klapka

Klapkové zapínanie, veľmi časté u dámskych náušníc, predstavuje pre deti taktiež bezpečnú voľbu. Náušnice sa jednoducho zaklapnú a riziko straty alebo zachytenia je minimálne. Tento typ je obľúbený u rodičov, ktorí chcú mať istotu, že dieťa náušnicu nestratí. Ďalšou výhodou je ľahké nasadenie a zapnutie.

Puzeta

Puzetové zapínanie môže byť dobrým variantom pre deti staršieho školského veku, ktoré si už dokážu náušnice lepšie postrážiť. Výhodou puzety je relatívne jednoduchá manipulácia a tiež širšia ponuka motívov a štýlov. Pre bábätká alebo mladšie deti do šiestich rokov je ale určite vhodnejšia brizúra alebo klapka.

Aký zvoliť dizajn?

Pri detských šperkoch neurobíte chybu s prírodnými motívmi, ako sú rôzne kvety, lienky, motýliky, alebo napríklad ovocie. Veľmi obľúbený je motív srdiečka, ktoré je dokonalým vyjadrením lásky, pristane ako dievčatkám, tak aj väčším slečnám. Staviť môžete aj na minimalistický dizajn, ktorý vždy bude vkusný a nadčasový.

detske0268zberuskyzptacekzlato1

Zdroj: klenota.sk

 

Napíšte komentár