18. 10. 2024 Lukáš 15°C Jasno

Košická DiscGolfová liga

13.08.2024 Autor: Discgolf SWAM Jahodná, Foto: DiscGolf SWAM Jahodná
Termín: 18.08.2024 Mesto:Športovo-rekreačné stredisko Jahodná Zdroj:stránka organizátora

Discgolf je individuálna exteriérová hra s lietajúcim tanierom, diskom. Snahou hráča je dosiahnuť cieľ - discgolfový kôš/jamku na čo najmenší počet hodov. 

Pravidlá sú podobné ako pri klasickom golfe. Hráč začína hádzať na odhodisku, čo je miesto presne určené v pláne ihriska. Nasledujúci hod začína z miesta kde disk dopadol. Takto sa ďalšími hodmi hráči približujú k jamke. Hra končí vtedy, keď všetci hráči dostanú svoj disk do koša. Spolu sa potom môžu presunúť k ďalšej jamke.

Discgolf je šport alebo hra vhodná aj pre malé deti. Páčia sa im farebné disky, ktoré zblízka hádžu do koša. Súťažne discgolf odporúčame pre deti od 10 rokov.

Košická discgolfová liga je súbor turnajov, ktoré sa budú odohrávať každú nedeľu od 18. 8. do 29. 9. 2024. Počas 7 týždňov si na ihrisku DiscGolf SWAM Jahodná zmerajú sily začiatočníci aj pokročilí. Ako je to možné? Vďaka hodnoteniu, ktoré sme zvolili.

Stretávať sa budeme vždy o 9:00 pri prezencii hráčov. Ak to bude potrebné, o 9:30 si vysvetlíme pravidlá discgolfu a rozdelíme sa do skupín, tzv. flight-ov. Medzi 9:45 a 10:00 začína hra!

Viac o Košickej DiscGolfovej lige sa dozviete na: https://jahodna.sk/kosicka-discgolfova-liga/

Ak Vám nevyhovuje súťažný formát, discgolf si môžete prísť zahrať kedykoľvek od pondelka do nedele od 9:00 do 19:00 hod. 

Tešíme sa na Vás!

Tím DiscGolf SWAM Jahodná

Napíšte komentár