13. 09. 2024 Ctibor 19°C Dážď

Prečítané leto v Prešove

08.08.2024 Autor: Zuzka
Termín: 31.08.2024 a ďalšie Mesto:Prešov Zdroj:stránka organizátora

precitaneleto web

Chcete mať spolu so svojimi deťmi okrem letných zážitkov aj tie knižné? Ak áno, zapojte sa spolu s nami do projektu Prečítané leto, počas ktorého si deväť letných týždňov spríjemníme čítaním, hraním sa s knihami a tvorivými dielňami. Podujatie sa bude konať na dvoch  pobočkách na sídlisku Sekčov a Sídlisku 3, kde na Vás bude čakať každý týždeň nová téma s množstvom aktivít a kopou odporúčaných kníh.


Prečítané leto sa bude konať vždy od 10:00 hod. do 11:00 hod. a je určené pre rodičov s deťmi od 4 do 8 rokov, ale vítaní sú aj všetci ostatní, ktorí sa radi hrajú a trávia horúce letné dopoludnia v tieni medzi knihami. Začíname už 1. júla. Tešíme sa na Vás. :)


Slová majú obrovskú silu. Tie, ktoré si hovoríme navzájom a veru aj tie, ktoré si nikdy nepovieme, hoci by sme veľmi chceli. Toto Prečítané leto sme vyskladali pre malých aj veľkých špeciálne tak, aby sme sa všetci mohli obklopiť slovami, ktoré tešia, liečia, pomáhajú a dodávajú odvahu. Ktoré si chceme pamätať naveky. Budete ich nachádzať v knihách, v našom zošitku a pst, dokonca vám možno pristanú priamo na ruke.

Miesta konania:

  • pondelok - pobočka Sídlisko 3
  • utorok - pobočka Sekčov

Témy:

Slová o mne - Aký/aká som? Čo sa vo mne skrýva?

1.7. a 2.7. -  O srdiečku (slová, ktoré mi pripomenú, že som ľúbený) 

8.7. a 9.7. -  O bruchu (slová, ktoré ma rozosmejú) 

15.7. a 16.7. - O nohách (slová, ktoré mi dodajú odvahu) 

 

Slová o ľuďoch - Ako sa máš?

22.7. a 23.7. - O ihriskách (slová, ktoré naprávajú chyby u kamarátov) 

29.7. a 30.7. - O kuchyni (slová, ktoré nás doma navzájom upokoja) 

5.8. a 6.8. - O autobusoch (slová, ktorými spoznávame iných) 

 

Slová o svete - Poďme to vyskúšať

12.8. a 13.8. - O nápadoch (slová, vďaka ktorým niečo zmeníme) 

19.8. a 20.8. - O záhradách (slová, ktoré nám všetkým pomáhajú rásť)  

26.8. a 27.8. - O koláčikoch (slová, pri ktorých pookrejeme) 

Poplatok na materiál je 1 euro na dieťa. Pre členov knižnice sú všetky podujatia zdarma, pre nečitateľov je vstup za 1 €. Počet účastníkov je obmedzený na maximálne 15 detí + doprovod. Preto je potrebné prihlásiť sa vopred, a to mailom, telefonicky alebo osobne na konkrétnej pobočke, kde sa chcete zúčastniť Prečítaného leta. Pri prihlásení mailom je potrebné počkať na potvrdzujúci spätný e-mail o tom, či Vaše prihlásenie evidujeme. 

Napíšte komentár