13. 09. 2024 Ctibor 19°C Dážď

Včelárska nedeľa

06.08.2024 Autor: MS, Foto: kysuckemuzeum.sk
Termín: 11.08.2024 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora

21

Cieľom podujatia je okrem osvety včelárstva aj zdôraznenie významu včiel pre ekosystém a ich ochrana. Zábavnou a edukatívnou formou sa nielen deti, ale aj a ich rodičia naučia viac o včelách. Preto budú počas dňa v skanzene prebiehať tvorivé dielne, prednášky o včelách a včelárstve či apiterapií. Nebude chýbať zaujímavý presklený úľ a prezentácie činnosti včelárov.

Okrem toho bude v areáli skanzenu pripravená prezentácia a predaj včelárskych potrieb, predaj včelích produktov či zážitková degustácia medu. V ponuke na predaj bude kvalitný med a medovina, medovníky či včelárske pomôcky, produkty a sviečky. Tradične bude prebiehať aj prezentácia kuchyne starých materí, návštevníci budú môcť ochutnať polievku slivečník alebo šišky a dobrovoľným príspevkom tak prispieť k záchrane pamiatok v našom skanzene.

V rámci sprievodného programu nebude chýbať jazda vlakom na Historickej lesnej úvraťovej železnici a jazda drezinou na Stanicu Sedlo Beskyd.

Veríme, že počasie bude podujatiu priať a naši návštevníci zažijú pekný oddychový deň vo veselej nálade.

Program:  

10.00 – 16.30 hod.     

 Prezentácia včelárov ( predaj medu, medoviny, a výrobkov z vosku, propolisu, výstava detských prác so včelárskou tematikou, výroba sviečok)

10.00 – 13.00 hod.    

Odborné včelárske prednášky (Ing. Jaroslav Gasper)

13.00 hod.

Sv. omša

14.00 hod.

Vyhlásenie výsledkov súťaže Najlepší Bystrický med

14.30 hod.

Podpora imunity pomocou včelích produktov a pobytu v apidomčeku ( manželia Sobolovci)

   

Všetkých  srdečne pozývame!

Napíšte komentár