14. 09. 2024 Ľubomil, Ľudomil 19°C Dážď

Zvedavé popoludnie: Perie, srsť a šupiny

01.08.2024 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 06.08.2024 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
FB IMG 1722545899155

Zdroj: FB Mestská knižnica v Bratislave

Séria podujatí v Letnej čitárni U červeného raka, rámcovaná pojmom zvedavosť. Pripravených je 5 utorkových popoludní, ktoré sa voľne viažu na 5 ľudských zmyslov a poznávanie sveta rôznymi spôsobmi. Tentokrát vychádzame zo "skúmania čuchom" a podujatie bude zamerané na zvieratá.

Program:

  • 15.30 – 17.00 Detský výtvarný workshop: Vodné tvory na papieri. Bezplatný vstup, materiál k dispozícii, pripojiť sa môžete kedykoľvek.
  • 17.30 – 18.30 Lucia Kršková: Nie je opica ako opica...rozprávanie o správaní našich zvieracích príbuzných. Od Lucie Krškovej - jednej z autoriek knihy Nie je opica ako opica, etologičky a vysokoškolskej pedagogičky pôsobiacej na PriF UK - sa dozviete nielen o tom, čo stálo za vznikom spomínanej knižky, ale aj o tom, aké úžasné je študovať správanie zvierat a aké ich schopnosti nás neprestávajú udivovať. Rozprávanie pretkané zaujímavosťami zo živočíšnej ríše bude určite lákadlom pre tých dospelých a deti, ktorí by zvieratám radi porozumeli.

Knižný výber k téme Pach/Perie, srsť a šupiny je v čitárni k dispozícii po celý deň. Podujatie je bezplatné a zaujme deti i dospelých - srdečne pozývame celú rodinu. Udalosť sa koná i v prípade dažďových prehánok, v prípade búrky sa udalosť ruší.

Vstup do Letnej čitárne U červeného raka nájdete z Michalskej 26, vedľa Lekárne U červeného raka nad Michalskou vežou.

Napíšte komentár