09. 09. 2024 Martina 29°C Dážď

TurboVýlet

29.07.2024 Autor: Claudinka
Termín: 17.08.2024 a ďalšie Mesto:Piešťany/Trnava/Galanta Zdroj:stránka organizátora
gabcikovo tt

Zdroj: fb Trnavský kraj zážitkov

Gabčíkovo je najväčšie vodné dielo na Dunaji. Individuálne prehliadky nie sú verejnosti bežne dostupné. Vodohospodárska výstavba ich však ponúka organizovaným skupinám, TurboVýlet je teda jedinečnou príležitosťou pozrieť si zblízka jeden z najväčších vodohospodárskych projektov v Európe.

Počas prázdninových sobôt 10. a 17. august 2024 máte jedinečnú príležitosť dostať sa do útrob elektrárne a pozrieť sa na fungovanie Vodného diela Gabčíkovo zblízka. Z Piešťan, Trnavy a Galanty sa tam odveziete autobusom. Ďalšou zastávkou bude Thermal Corvinus Veľký Meder – kúpalisko s termálnou vodou plné zábavy pre deti a oddychu pre dospelých.

Vedeli ste, že každá 12. žiarovka na Slovensku svieti vďaka Vodnej elektrárni Gabčíkovo? Exkurzie na vodnom diele Gabčíkovo sa môžu zúčastniť deti od 10 rokov (II. stupeň základnej školy), vzhľadom na technické a bezpečnostné nariadenie správy VD Gabčíkovo. Celodenného výletu sa môžu zúčastniť aj menšie deti, ale nebudú mať prístup na samotnú exkurziu, musia ostať iba v priestoroch Infocentra s rodičom alebo príbuzným.  Infocentrum približuje interaktívnym a zážitkovým spôsobom význam rieky Dunaj a celej sústavy Vodných diel Gabčíkovo – Nagymaros.

TurboVýlet na tomto mieste nekončí. Pôjdete aj na kúpalisko Thermal Corvinus Veľký Meder. Vstupenka na TurboVýlet zahŕňa štvorhodinový vstup.

Vstupné: 25 € (dospelý)/22 € (senior, dieťa do 16 rokov) – cena zahŕňa cestu autobusom na Žitný ostrov a späť, vstupné na exkurziu (min. vek 10 r.) a vstupné do termalparku. Vstupenky zakúpite na rezervacie.krajzazitkov.sk.

Napíšte komentár